Pia Seidl
Tor, 6.9.2022 07:00
Ste se tudi vi že kdaj sprehajali po ljubljanskih ulicah in presenečeno naleteli na konjske iztrebke ter se spraševali, zakaj jih ne odstranijo z ulice?

Po ljubljanskih ulicah se pogosto sprehajajo in svojo dolžnost izpolnjujejo policisti konjeniki. Medtem ko policisti konjeniki na konjih izvajajo policijske naloge, živali v tem času tudi opravijo svoje potrebe.

Nemalokrat se je že pripetilo, da smo med pohajkovanjem po ljubljanskih ulicah naleteli na kup konjskih iztrebkov, ki kar nekaj časa ni bil odstranjen s poti.

Kdo je odgovoren za odstranjevanje iztrebkov z ulic?

Ob tem smo se spraševali, zakaj policist, ki sedi na konju, teh iztrebkov ne pobere in ali ni to njegova dolžnost? Če tega ne opravi policist, kdo je potem odgovoren za odstranjevanje iztrebkov z ulic prestolnice? 

Vprašanja smo naslovili na Policijsko upravo Ljubljana. To so odgovori.

Za odstranjevanje iztrebkov skrbi pogodbeni izvajalec

Policisti Policijske uprave Ljubljana so za Ljubljanainfo pojasnili, da v primerih, ko policisti konjeniki izvajajo policijske naloge s konji na območju Mestne občine Ljubljana, za odstranjevanje konjskih iztrebkov skrbi pogodbeni izvajalec, ki ga sproti obveščajo.

»Ko se izvajajo naloge s konji na območjih izven Ljubljane oziroma na območjih drugih policijskih uprav, pa za čiščenje poskrbijo komunalni izvajalci občin. Slednje je samo v primerih, ko policisti konjeniki tega ne morejo izvesti sami.«

Starejše novice