Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 31.8.2021 11:30
Za posledicami koronavirusa je umrl 30-letnik, ki je glasno nasprotoval nošenju mask. Za njim žalujejo noseča žena in trije otroci.

Na Facebook profilu UKC Ljubljana so delili prispevek o 30-letnem Calebu Wallacu iz Teksasa, ki je nedavno umrl za posledicami koronavirusa.

Gre za učitelja, ki je bil v javnosti zadnjem času poznan predvsem po glasnem nasprotovanju nošenju mask, med drugim pa je od oblasti zahteval znanstvena zagotovila, da maske in omejevanje delovanja šol omejujeta prenos koronavirusa.

Njegovo gibanje je javno izpostavljalo podjetja, ki so zahtevala dosledno izvajanje ukrepov.

Zdravil se je sam

Ko je opazil očitne znake okužbe s koronavirusom, ni želel poiskati zdravniške pomoči, ampak se je zdravljenja raje lotil sam. 

Jemal je visoke odmerke vitamina C, cinka, uporabljal pa tudi inhalator in zdravilo ivermektin. Slednje je zdravilo, ki se uporablja za živali, a je med ljudmi vedno bolj razširjeno, saj naj bi učinkovalo proti okužbi s koronavirusom, kar pa je številnim uporabnikom prinesla marsikatere nevšečnosti.

Tri tedne preživel na intenzivni negi

Po tem ko se je njegovo zdravstveno stanje močno poslabšalo, je Wallace tri tedne preživel v bolnišnici, na intenzivni negi. 

Njegova žena je ob tem za stroške zdravljenja javno zbirala denar, so iz UKC Ljubljana izpostavili v objavi na Facebooku.

Wallace se je zdravnikom ob okužbi izogibal, ker »ni želel postati del covidne statistike«, je po poročanju ameriških medijev še povedala njegova žena. 

Starejše novice