Patricija Fašalek
Čet, 31.3.2022 06:45
Na Slovenski cesti 56 se je odprla nova italijanska restavracija, ki je nastala zaradi trenutnega navdiha. Lastnica Monica Paula se je ob vikend obisku v Ljubljani tako navdušila nad mestom, da se je sem preselila v roku enega meseca.

Monica Paula, ki je pred tem živela že v Nigeriji in Cipru, se je odločila za sproščujoč vikend oddih v Ljubljani, ker je njena najboljša prijateljica ravno praznovala rojstni dan.

Dva dneva, kolikor sta prebili v naši prestolnici, sta bila dovolj, da se je v mesto zaljubila in odločila, da odpre restavracijo, kakršno že uspešno vodi v Cipru.

»Mesto je čudovito. Ni preveč veliko, kar omogoča kakovostno življenje. Je zeleno mesto in tukajšnji prebivalci so zelo prijazni. Italija je blizu in ker prihajam iz Milana, sem lahko z avtom tam v štirih urah, ko želim obiskati prijatelje in družino,« je svojo odločitev pojasnila za Ljubljanainfo.

V manj kot mesecu dni se je odprl That's Amore Ljubljana

Akcije se je lotila takoj. Sprva je bila zmenjena za drugo lokacijo, ampak izkazalo se je, da posest, ki naj bi jo najeli, ne pripada osebi, ki jo je dajala v najem. Ker so v tistem času z ekipo že imeli stanovanje v Ljubljani, se jim je mudilo.

Prišli so do Bavarskega dvora, kjer so želeli opraviti hitri test, in zagledali so ta prostor, ki se nahaja nasproti Ilirike, borzno posredniške hiše, in poleg prostorov Ljubljanskega potniškega prometa.

V notranjosti je sedel takratni lastnik. Monica Paula je pristopila, vprašala, če oddaja v najem, in tako so dobili trenutno lokacijo.

»Sicer še nismo tukaj veliko časa, ampak zdi se, da birokracija poteka gladko – ni tako kot v Italiji, kjer je to resnično katastrofalno,« je odgovorila na vprašanje, kako ji je uspelo vse urediti tako hitro.

Domače pripravljena hrana

»Nihče nas še ne pozna, ker v Ljubljani ne poznamo nikogar,« je Monica povedala glede obiska, ker je restavracija odprta šele en mesec. Trenutno jih največ obiskujejo delavci iz soseske, ki pridejo med odmorov za malice in si privoščijo njihovo domačo hrano.

That's Amore Ljubljana ima svojo kuhinjo, kjer je večina stvari njihove izdelave: celo nekatere testenine proizvedejo sami, druge sestavine pa kupijo od kakovostnih proizvajalcev.

Odlične maslene piškote in vse končne izdelke pa spečejo v svoji kuhinji.

Lokal se odpira ob osmih zjutraj. Gostje lahko spijejo odlično, lahko in kremasto kavo, pospremljeno z mini rogljičkom.

Tukaj lahko najdete tudi izvrstne domače izdelane sladice, ki zajemajo tiramisu, panna cotto, bonnet (starodavni tradicionalni puding), čokoladni in beli sufle.

Odprti so do večera. Za malico, kosilo ali večerjo pa lahko gosti izbirajo med različnimi testeninami, zrezki in picami, vsak dan pripravijo tudi posebno ponudbo.

Starejše novice