Rebeka Sivka
Pet, 26.11.2021 06:51
Meščan je na ljubljansko mestno občino naslovil problem, povezan z vsakodnevnimi prometnimi zamaški v Črnučah.

Pred leti je Mestna občina Ljubljana za bolj odprto in preglednejšo komunikacijo z meščankami in meščani vzpostavila interaktivni portal, prek katerega prebivalci pisno sporočajo svoje predloge in zastavljajo vprašanja.

Tokrat se je na Mestno občino Ljubljana obrnil meščan, ki je želel opozoriti na zastoj prometa v križišču Dunajske in Štajerske ceste v Črnučah. Zastoj naj bi zmanjševal kakovost zraka, prav tako pa naj bi otežil vožnjo rešilnim in gasilskim vozilom, izpostavlja meščan.

Prošnja meščana

V prošnji je meščan zapisal: »Povprečen delavnik med 15. in 16. uro, promet proti Črnučam stoji. Glavni razlog je da križišče, Štajerske in Dunajske, ne požira prometa. 

Posledice stoječega prometa so slabša kakovost zraka, javnega potniškega prometa in otežena vožnja rešilnih in gasilnih vozil. Prosim, ukrepajte.«

Zastoji motijo tudi ostale Ljubljančane

Prošnjo meščana so delili tudi na Facebook strani Ljubljanske kolesarske mreže, kjer so nezadovoljstvo nad stanjem izrazili tudi številni drugi meščani.

Med drugim so zapisali: »Res ne razumem, kako se lahko več kot 20 let dopušča tako stanje, vizija Ljubljane pod Zokijem je v enih delih totalno zavožena.«

Odziv Mestne občine Ljubljana

Prošnja je bila objavljena včeraj, Mestna občina Ljubljana pa se zaenkrat še ni odzvala

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice