Prireditev v Festivalni dvorani. / Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Sre, 19.10.2022 19:30
Festivalna dvorana v Ljubljani v petek, 21. oktobra, začenja novo plesno sezono.

Festivalna dvorana, ki jo je zasnoval arhitekt Jože Plečnik po zgledih rimskega Koloseja in Angelskega gradu, je že desetletja sinonim družabnega življenja v Ljubljani. Stavbo so zgradili med letoma 1936 in 1941 in je bila nekoč poznana kot Baragovo semenišče. Postavljena je na območju nekdanjega ljubljanskega pokopališča pri sv. Krištofu.

Zaprta polkrožna stavba skriva zanimivo atrijsko dvorišče. Vsako nadstropje na notranji strani stavbe povezuje po vsej dolžini obodni hodnik, ki vodi k posameznim celicam.

Leta 1956 je arhitekt Anton Bitenc osrednji del stavbe preuredil za potrebe Festivalne dvorane. V dvorano vodi monumentalno stopnišče s stebri arhitekta Plečnika in okrasnimi skulpturami akademskega kiparja Frančiška Smerduja.

Festivalna dvorana slovi po raznovrstnih prireditvah: plesne prireditve, koncerti, kongresi, modne revije, valete, maturantski plesi, poroke, nastopi otrok in mladih. Med bolj prepoznavnimi so plesni večeri, ki jih Pionirski dom – Center za kulturo mladih prireja že več kot petdeset let.

Večeri navdušujejo plesalce in poskrbijo za prijeten konec tedna, na njih pa sodelujejo različne plesne šole ter društva ter mednarodno prepoznavne plesalce in plesne učitelje.

Odprtje nove sezone

Ljubitelje plesa bo tako gotovo razveselila novica, da je nova plesna sezona pred vrati.

Odpirajo jo v petek, 21. oktobra 2022, ob 20. uri z večerom standardnih in latinskoameriških plesov z DJ Romanom, ki ga bo popestrila še pevska točka profesionalnega plesalca Petra Fileša.

Plesalci se bodo prepustili zvokom ameriške popularne glasbe iz štiridesetih, petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja in obudili spomine na obdobje, ko je s svojim šarmantnim glasom navduševal Frank Sinatra. Že tradicionalno bo na sporedu tudi Jenkova četvorka.

Starejše novice