Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Sob, 12.6.2021 12:04
Začenja se obnova severne ljubljanske obvoznice, zaprta bosta prehitevalna pasova.

Konec tedna se bo s postavitvijo prve faze delovne zapore začela dvomesečna obnova severne ljubljanske obvoznice H3 med Šmartinsko cesto in krožiščem Tomačevo ter med krožiščem Tomačevo in Dunajsko cesto.

Dela bodo potekala v času, ko je prometna obremenitev ljubljanske obvoznice v primerjavi s preostalim letom najnižja, obsegajo pa obnovo 1,3 kilometra cestišča na vsaki polovici hitre ceste ter vseh štirih navezovalnih krakov krožišča Tomačevo na H3.

Kljub temu pa je na odseku, kjer bodo potekala dela, zlasti ob konicah pričakovati zastoje, saj do njih prihaja tudi takrat, ko ni nobenih del. Zastoji bodo najbolj izraziti predvsem v prvih dneh spremenjene prometne ureditve.

Na samem krožišču Tomačevo dela ne bodo potekala.

Obvoz za tranzitni promet

Med obnovo severne ljubljanske obvoznice bo tranzitni tovorni promet preusmerjen na južno in vzhodno ljubljansko obvoznico.

Štiri faze

V prvi fazi delovne zapore, predvidoma do 25. junija, bosta med Šmartinsko cesto in krožiščem Tomačevo ter med krožiščem Tomačevo in Dunajsko cesto v obe smeri vožnje zaprta prehitevalna pasova. Promet bo še vedno potekal po obeh polovicah hitre ceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

V drugi fazi delovne zapore, predvidoma od 26. junija do 19. julija, pa bo za ves promet zaprto smerno vozišče severne ljubljanske obvoznice proti Bežigradu. Promet bo urejen po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje ter z omejitvijo hitrosti vožnje na 60 kilometrov na uro.

Sledila bo tretja faza delovne zapore, ki bo trajala predvidoma od 20. julija do 12. avgusta, ko bo za ves promet zaprto smerno vozišče hitre ceste proti Jaršam, promet bo potekal po že obnovljeni polovici hitre ceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje ter z omejitvijo hitrosti vožnje na 60 kilometrov na uro.

V zadnji, četrti fazi delovne zapore, predvidoma od 13. do 17. avgusta, pa bo promet enako kot v prvi fazi potekal po obeh polovicah hitre ceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, saj bosta prehitevalna pasova zaprta zaradi zapiranja začasnih križnih prehodov z ene polovice hitre ceste na drugo.

Od začetka del bo zaradi izgradnje opornega zidu na mestu nove niše za cestninski nadzor delna zapora kraka D krožišča Tomačevo, ki s krožišča vodi na severno ljubljansko obvoznico proti Jaršam. Od predvidoma 26. junija do 7. julija bo zaprt krak A, ki s hitre ceste iz smeri Jarš vodi na krožišče Tomačevo, medtem ko bo od predvidoma 8. do 19. julija zaprt krak B, ki s krožišča vodi na severno ljubljansko obvoznico proti Bežigradu.

Celotni čas trajanja tretje faze, predvidoma med 20. julijem in 12. avgustom, bo zaprt krak C, ki s severne ljubljanske obvoznice iz smeri Bežigrada vodi na krožišče Tomačevo. Obvoz bo urejen čez priključek Ljubljana Bežigrad ter po servisni cesti čez krožišče Tomačevo in naprej proti Jaršam. Popolna zapora kraka bo predvidoma od 1. do 12. avgusta.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice