Vir: Meteoinfo Slovenija
Ljubljanainfo
Pon, 17.7.2023 17:31
Fotografija, ki ste jo po četrtkovem neurju zagotovo videli. V hiši živi 84-letna Marija Vrečič, ki je hudo neurje k sreči preživela nepoškodovana.

Območje severovzhodne Slovenije so v četrtek prizadela huda neurja, ki so povzročila obsežno materialno škodo. 

Med najbolj prizadetimi je bila 84-letna Marija Vrečič iz Lomanoš, nedaleč od Gornje Radgone. Fotografija njene uničene hiše, ki je po neurju zaokrožila po Sloveniji, je marsikoga pustila brez besed. 

Neurje ji je dobesedno odtrgalo hišo, stavbo je zadela tudi strela. Kljub obsežni škodi je Marija k sreči ostala nepoškodovana.

Kot nam je zaupala o četrtkovem zgodnjem jutru, jo je neurje že prebudilo. Šokirana in brez elektrike, je sprva mislila, da je strela zadela blizu njene hiše.

Ko pa je šla v prvo nadstropje svojega doma, je zgrožena ugotovila, da je njen dom uničen. Deli hiše, predvsem opeka in kosi lesa, so ležali povsod ...

Vse objave o neurju, ki je prizadelo severovzhod Slovenije, najdete na tej povezavi.

Najhujše jutro v življenju

Za pomoč pri sanaciji, saj ni imela zavarovanja, se je obrnila na lokalno skupnost. Srečanje s sekretarko Območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona Katjo Makovec ji je prineslo upanje, saj so ji obljubili, da bodo v okviru svojih zmožnosti in pristojnosti pomagali vsem, ki so utrpeli škodo zaradi neurja.

Marija po ločitvi od moža, s katerim ima tri otroke, živi sama. Njeni dve hčerki z družinami živita v Gornji Radgoni in Lastomercih, sin pa je v tujini. 

Živi od pokojnine, ki si jo je zaslužila z delom v nekdanjem konfekcijskem gigantu Muri v Gornji Radgoni in Murski Soboti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice