Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pon, 15.11.2021 06:26
Mestna občina Ljubljana trdi, da je »križišče urejeno skladno z vsemi veljavnimi prometno-tehničnimi in varnostnimi normativi«.

Kot smo poročali, je v Rožni dolini križišče, ki slovi po črni statistiki. Tam se je namreč v zadnji petih letih zgodilo že kar 20 prometnih nesreč, od tega dve letos. 

Gre za križišče Rožna dolina, cesta VIII in Cesta IX.

Policisti so potrdili, da je križišče z vidika varnosti obremenjeno in nam povedali, da do prometnih nesreč prihaja predvsem zato, ker vozniki ne upoštevajo cestno-prometnih predpisov, povezanih s prednostjo.

Pozivi na občino

Policisti so prav tako povedali, da so Mestni občini Ljubljana predlagali spremembo prometne signalizacije že leta 2017. Predlagali so razmislek o izvedbi ukrepa na stranski cesti, ki bi udeležence v prometu še dodatno opozarjal, da se približujejo križišču s prednostno cesto.

Mestno občino Ljubljana pa na nevarno križišče opozarjajo tudi meščani. Problematiko je občanka prvič izpostavila leta 2015, so se pa pobude pojavile tudi v letošnjem letu. K temu je meščane verjetno vzpodbudila rekonstrukcija križišča Šestove ulice in Ceste v Rožno dolino ter povečane oziroma prerazporejene prometne obremenitve na celotnem območju Rožne doline zaradi rekonstrukcije Tržaške ceste in Trga mladinskih delovnih brigad, ocenjujejo na ljubljanski mestni občini.

Na občino smo naslovili vprašanja, povezana s tem, kakšni so načrti za reševanje problematike tega nevarnega križišča. A na občini izpostavljajo:

»Križišče je urejeno skladno z vsemi veljavnimi prometno-tehničnimi in varnostnimi normativi.«

Osredotočeni na križišče Šestove ulice in Ceste v Rožno dolino

V zadnjih treh letih so bile pobude s strani občanov osredotočene na že omenjeno križišče Šestove ulice in Ceste v Rožno dolino, zato na občini za Ljubljanainfo razlagajo, da so se »prednostno osredotočili nanj in ga maja letos s posebnimi ureditvami - cestnimi otoki, rdeče-belimi stebrički in talno signalizacijo, zoženim cestiščem, nadvišanimi prehodi za pešce, novimi kolesarskimi pasovi - spremenili v prometno bolj varno območje«.
 
Pritisk policije?

Kljub temu na občini za Ljubljanainfo povedo, da so »po prejetju poročila policije, preveritvi razmer in izvedbenih možnosti na terenu izdelali načrt za rekonstrukcijo križišča s ciljem zagotoviti ureditev za povečanje prometne varnosti za vse prometne udeležence«.

Križišče bodo uredili na dvignjeni ploščadi, ustje stranskih avtomobilskih krakov pa bo zoženo.

Za Ljubljanainfo razkrijejo, da izvedbo del načrtujejo še v letošnjem letu.

Starejše novice