Selma Špendl
Tor, 18.10.2022 07:00
Kdaj bo pločnik v bližini Drame ponovno prehoden in zakaj še ni?

Gradnja Šumi centra, objekta, ki nosi zasnovo mestne palače, znotraj katere so površine namenjene za šestindevedeset luksuznih stanovanj, hotel ter trgovske in storitvene dejavnosti, že nekaj časa povzroča nezadovoljstvo med meščani prestolnice.

Od začetka gradnje Šumi kompleksa se piše že nekaj let, a je varen prehod mimo tega še vedno neprehoden, zaradi česar so Ljubljančani, po dolgotrajnem strpnem čakanju, začeli z vlaganjem pritožb.

Mestna občina Ljubljana je še prejšnji mesec zagotavljala, da bodo vse kontejnerje umaknili najkasneje do konca sepembra.

Z današnjim dnem, 17. oktobra, kontejnerji še vedno nepremaknjeno stojijo, delavci pa nemoteče opravljajo svoje delo - izgradnjo elitnih stanovanj v ožjem središču mesta.

Gradnja traja že od leta 2018

Eden izmed meščanov, sitih neprehodnega območja že od leta 2018, je na Mestno občino ljubljana naslovil vprašanje, kdaj bo pločnik prehoden in zakaj še ni, kljub obljubam, da naj bi se to že konec septembra zgodilo. 

»Izvajalec del ni dokončal vseh potrebnih gradbenih del in je podal vlogo za podaljšanje dovoljenja. Veljavnost dovoljenja je tako zaenkrat podaljšana do 30. novembra 2022,« odgovarjajo iz oddelka za gospodarske dejavnosti in promet z Mestne občine Ljubljana.

Na občini dodajajo, da v kolikor bo prišlo do vnovične prošnje za podaljšanje, bo pristojni upravni organ o slednjem ponovno primoran odločati. 

Na vprašanje meščana, zakaj so dajali lažne obljube, niso želeli podati odgovora.

Starejše novice