Vrtec Otona Župančiča v Štepanjskem naselju (foto: Nik Rovan/Ljubljana.si).
Ljubljanainfo
Sre, 30.8.2023 14:40
Preverite seznam zaključenih in bodočih obnovitvenih del na ljubljanskih vrtcih in osnovnih šolah.

V Ljubljani je kar 180 lokacij, kjer se izvaja program vzgoje in izobraževanja, zato ne preseneča dejstvo, da je med njimi kar nekaj takih objektov, ki so nujno potrebni vzdrževanja ali celovite prenove. 

V letih 2022 in 2023 je bilo za investicije na področju izobraževanja v proračunu Mestne občine Ljubljana namenjenih več kot 95 milijonov evrov. Med poletjem, ko otroci uživali v najdaljšem odmoru od šolskih klopi, je bilo zaključenih več takšnih projektov.

Osnovna šola Vrhovci

Izvedena je bila celovita obnova šolskega in športnega igrišča, kjer je bila ob površinah za atletiko, igre z žogo, namizni tenis, plezalih in igrali za urjenje spretnosti urejena še nova plezalna stena. Igrišče je namenjeno tako šoli kot širši skupnosti v popoldanskem času. Urejeno in opremljeno je bilo tudi novo otroško igrišče.

Vrednost prenove: 1,5 milijona evrov.

Osnovna šola Sostro

Zaradi vse večjega vpisa učencev na Osnovno šolo Sostro se je ta že dlje časa spopadala s prostorsko stisko. V letu 2022 se je zaradi tega začela delna rekonstrukcija in prizidava učilnic. Šola je pridobila novo prenovljeno specialno tehnično učilnico in pripadajoči kabinet ter tri nove matične učilnice z interaktivno tehnologijo.

Vrednost prenove: 650 tisoč evrov.

Vrtec Mojca - enota Kekec

Enota Vrtca Mojca Kekec je dočakala celovito prenovo z ukrepi za izboljšano potresno in požarno varnost ter zunanjo ureditvijo. Dodani so bili novi prostori za kuhinjo in pralnico ter prenovljeni prostori zaklonišča. Zamenjana je bila tudi dotrajano tehnološka oprema. V sklopu javno-zasebnega partnerstva je bila stavba energetsko prenovljena.

Vrednost prenove: 2,8 milijona evrov.

Vrtec Otona Župančiča - enota Čuri Muri

Enota Vrtca Otona Župančiča Čuri Muri je bila celovito prenovljena z ukrepi za izboljšano potresno in požarno varnost, potrebnimi kvalitativnimi izboljšavami, izgradnjo dodatnega večnamenskega prostora in zunanjo ureditvijo.

Vrednost prenove: 3,7 milijona evrov.

Prihodnji projekti

  • Vrtec Pedenjped - enota Sladkosned: novo igrišče (v izvajanju)
  • Vrtec Jarše - enota Rožle: celovita prenova objekta (v izvajanju)
  • Vrtec Jelka - enota Jelka: celovita prenova centralne kuhinje
  • Vrtec Mladi rod - enota Kostanjčkov vrtec: celovita prenova objekta z dozidavo pralnice in večnamenskega prostora
  • Center Janeza Levca: izgradnja prizidka z novimi učnimi delavnicami na Karlovški 18
  • Osnovna šola Dravlje: prenova kuhinje

Vrtec Miškolin - enota Sneberje

Edini vzgojno-izobraževalni objekt, ki je bil v katastrofalnih poplavah 4. avgusta letos uničen, je enota Sneberje Vrtca Miškolin, kjer so sicer delovali trije oddelki.

V navedeni enoti je voda zalila objekt do višine skoraj pol metra, kar je povzročilo uničenje tlakov s talnimi oblogami, izolacijo in estrihi, uničene so stene, fasada in vso pohištvo ter instalacije.

Sanacijska dela bodo predvidoma zaključena do konca leta. Otroci bodo tako do zaključka prenove razporejeni v druge enote vrtca.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice