Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sre, 30.8.2023 07:00
Novo šolsko leto je že pred vrati, s tem pa tudi nakupovanje raznovrstnih šolskih potrebščin, ki so lahko za marsikoga precejšen zalogaj. Preverili smo, kje se najbolj splača kupiti šolske zvezke, pisala, torbe in ostale dodatke.

Še dober teden dni in poletne počitnice se bodo približale h koncu. To pa s sabo prinese tudi novo šolsko leto in ponovno nakupovanje šolskih potrebščin za naše šolarje.

Ker so cene teh vsako leto višje, smo pri različnih trgovcih preverili, koliko je potrebno to leto odšteti za šolske zvezke, pisala, torbe, copate in ostale dodatke ter kje so šolski izdelki najcenejši.

Interspar ima pestro ponudbo šolskih izdelkov, kaj pa cene?

Pri enem največjih trgovcev pri nas, v Intersparu in Sparu, so tudi to leto poskrbeli za pester izbor šolskih potrebščin.

Na voljo imajo vse od šolskih torb pa do copat, zvezkov, raznovrstnih pisal in dodatkov, map in nalepk. Kakšne pa so cene? 

Kar se tiče šolskih torb in nahrbtnikov, je letos pri njih pestra ponudba različnih blagovnih znamk in tudi cenovnih rangov. Tiste najbolj osnovne šolske nahrbtnike blagovne znamke Street Infinity lahko dobite že za okrog 29 evrov, srednji rang šolskih torb se giblje nekje od 35 do 41 evrov, za šolske torbe Street ABC, ki imajo trdno dno in so ergonomsko oblikovane ter šolske torbe na kolesih pa boste odšteli približno 62 evrov na kos.  

Manjše peresnice za pisala lahko dobite za 5,99 evra, med tem ko stanejo večje peresnice Jumbo 13,99 evra, za tiste, ki so že napolnjene s pisali pa boste po znižani ceni minus 34 odstotkov odšteli 14,99 evra

Šolski zvezki blagovne znamke Spar Office so trenutno znižani za 50 odstotkov, tako da lahko najcenejši zvezek velikosti A5 50-listni dobite že za 0,89 centa na kos, zvezek velikosti A4 50-listni pa za 0,99 centa. So pa na voljo tudi zvezki s trdnejšimi platnicami in več listov, za katere boste odšteli okrog 2,79 evra na kos ter zvezki blagovne znamke Lipa mill, katerih cena po kosu se giblje od 1,79 evra pa vse do 2,59 evra. Izberete lahko tudi set šestih zvezkov A4, za katerega boste odšteli 11,99 evra.

Cena svinčnikov je prav tako odvisna od tega, kakšne boste izbrali. Če kupite blagovno znamko Spar Office boste za štiri kose svinčnikov z radirko odšteli 1,09 evra, med tem, ko boste za šest svinčnikov z radirko blagovne znamke Stabilo odšteli 4,99 evra, trije svinčniki blagovne znamke Staedtler pa stanejo 2,99 evra. 

Barvice blagovne znamke Spar Creative lahko dobite že za 3,99 evra za paket 24 barvic, med tem, ko boste za bolj kakovostne barvice, kot so na primer barvice Jolly za enako velik paket odšteli 19,90 evra. Paket 12 barvic Faber-Castel pa je trenutno znižan na 8,99 evra. 

Tukaj so potem še nalivna peresa, katera lahko v Sparu dobite že za 5,99 evra na kos, za pisalo znamke Stabilo boste odšteli 8,39 evra, Pelikanovo nalivno pero pa stane 9,79 evra

V trgovinah Tuš izdelki nekoliko cenejši, a izbira manjša

V trgovinah Tuš je izbira šolskih potrebščin sicer nekoliko manjša kot v trgovinah Spar in Interspar, kljub temu pa ponujajo raznovrstne šolske izdelke in pri določenih tudi bolj ugodno ponudbo. 

Najbolj osnovni šolski nahrbtniki blagovne znamke Street Infinity so pri njih nekoliko cenejši kot v Sparu in so na voljo že za 22,99 evra, nahrbtniki Target v srednjem cenovnem razredu se gibljejo od 29,99 evra do 59,99 evra, cena najdražjih nahrbtnikov, ki so na voljo v trgovinah Tuš nahrbtniki Street ABC pa so tudi tukaj 62,99 evra.

Kar se tiče peresnic, boste za manjšo peresnico za pisala odšteli od 2,99 evra do 8,99 evra, za peresnico, ki je že napolnjena s pisali pa boste v Tušu odšteli 11,99 evra, kar je spet nekoliko ceneje kot v prvi trgovini.

Cena šolskih zvezkov je tudi tukaj odvisna od tega, kakšne boste izbrali. Najcenejši zvezek velikosti A5 je tako na voljo že za 1,19 evra na kos, cena zvezka velikosti A4 54-listov pa se začne pri 1,55 evra in se giblje vse do 2,44 evra

Svinčniki se v Tušu prodajajo po kosu in ne v paketu, in sicer za svinčnik blagovne znamke Faber-Castel boste odšteli 0,99 centa na kos, kar pomeni, da so za primerjavo s trgovino Spar svinčniki tukaj dražji.

Paket 24 barvic Jolly je tudi v trgovinah Tuš po ceni 19,90 evra, svoje blagovne znamke barvic pa nimajo.

Glede nalivnih peres pa je izbira veliko manjša, za pisalo blagovne znamke Stabilo boste odšteli 7,49 evra, Pelikanovega nalivnega peresa pa trenutno nimajo na zalogi. 

Kakšna je ponudba šolskih izdelkov v Mercatorju?

Tudi trgovine Mercator so te dni dobro obložene s šolskimi izdelki. Pri njih so na voljo raznovrstne šolske torbe in pisala, ponujajo pa tudi pestro izbiro šolskih zvezkov in ostalih dodatkov.

V Mercatorju so trenutno šolske torbe in nahrbtniki znižani za 30 odstotkov, v katalogu pa sicer ni točno navedeno, koliko je potrebno odšteti za posamezen nahrbtnik.   

Manjše peresnice za pisala lahko pri njih dobite za 9,99 evra, med tem, ko je cena večje peresnice s posebnim Top model motivom 29,39 evra

Šolski zvezki v Mercatorju so to leto raznovrstni in z različnimi motivi ter po različnih cenah. Najcenejši zvezek velikosti A5 50-listni lahko dobite za 0,79 evra, za zvezek velikosti A4 50-listni pa boste odšteli 1,19 evra. Lahko pa izberete tudi bolj kakovostne zvezke z več listi, za katere boste odšteli od 1,29 evra do 3,59 evra, če se odločite za šolske zvezke, ki jih je izdal priljubljen slovenski glasbenik Challe Salle pa boste za zvezek velikosti A4 plačali 2,24 evra.

Cena svinčnikov je tudi tukaj odvisna od tega, kakšne boste izbrali. Najugodnejši svinčniki Deli so na voljo že za 1,49 evra in jih je v paketu 12, če kupite blagovno znamko Staedtler pa boste za štiri kose svinčnikov z radirko odšteli 2,69 evra

Paket 12 barvic blagovne znamke Jolly stane v trgovinah Mercator 8,79 evra, za Jumbo paket 24 kosov barvic blagovne znamke Ajda pa boste odšteli 15,17 evra

Tukaj so potem še nalivna peresa, za pisalo znamke Stabilo boste pri njih odšteli 9,74 evra, kar je dražje kot v trgovinah Spar in Tuš, nalivno pero Skulvajb pa stane 6,99 evra

V trgovinah Lidl šolski izdelki po najbolj ugodni ceni

V trgovinah Lidl je izbira šolskih potrebščin sicer nekoliko manjša, kot v ostalih trgovinah, a se izdelki prodajajo po izredno ugodnih cenah.

Šolski nahrbtniki so na primer v Lidlu na voljo že za 22,99 evra, manjši nahrbtniki za vrtec pa stanejo 14,99 evra.

Manjše peresnice so pri njih na voljo že za 4,99 evra. Cena šolskih zvezkov velikosti A4 s 54 listi pa se začne že pri 1,09 evra in se povzpne do 1,39 evra.

Paket 12 barvic Jumbo lahko kupite po ceni zgolj 2,49 evra, 12 kosov barvnih flomastrov pa stane 0,99 centa. 

Glede nalivnih peres pa je izbira veliko manjša, a ugodna. Za pisalo blagovne znamke Roler boste v Lidlu odšteli 4,99 evra. 

V trgovinah Hofer in Eurospin izdelki ugodni, a pogosto razprodani

V trgovinah Eurospin in Hofer je ponudba šolskih izdelkov izredno ugodna, je pa nekoliko bolj okrnjena in tudi časovno omejena, zato je potrebno za nakup določenih šolskih potrebščin pri njih redno spremljati akcije in aktualne kataloge. 

V Eurospinu imajo tako trenutno na voljo komplet 24 barvic in treh radirk za samo 3,99 evra, toliko stane tudi komplet 24 tankih flomastrov ter komplet 30 barvnih gel pisal, komplet desetih svinčnikov blagovne znamke Staedtler pa lahko pri njih dobite že za 4,99 evra. Imajo tudi manjše šolske nahrbtnike, katere lahko dobite že za 14,99 evra.

V Hoferju pa so trenutno zelo ugodni šolski zvezki, za deset kosov zvezkov velikosti A4 boste namreč odšteli zgolj 5,99 evra. Šest kosov kemičnih svinčnikov pa lahko dobite za 4,99 evra. 

Če potegnemo pod črto, sta med najdražjimi trgovinami za šolske izdelke trenutno trgovini Interspar in Mercator, imajo pa pri njih najbolj bogato ponudbo in tudi lastne blagovne znamke, s katerimi se lahko nakupi izdelke precej ugodneje.

Šolski izdelki so nekoliko bolj ugodni v trgovinah Tuš, je pa tam manjša izbira, najbolj ugodni pa so v trgovinah Lidl, Hofer in Eurospin, kjer je treba šolsko ponudbo bolj redno spremljati, saj se ta hitro razproda.

Starejše novice