Vir: Portal Pobude meščanov
Maksimilijan N…
Sre, 24.5.2023 16:00
Je pri izvajanju gradbenih del na ljubljanskem Rogu prišlo do novih kršitev pogodbe?

Mnogi občani so opazili, da razmere za delo delavcev, ki izvajajo prenovo bivše tovarne Rog na Petkovškovem nabrežju, niso najboljše. Delavce so namreč na tamkajšnjem gradbišču opazili tudi na dan upora proti okupatorju, čeprav je v pogodbi za rekonstrukcijo Centra Rog zapisano, da se dela ob dela prostih dnevih ne bodo izvajala.

To je bilo izraženo tudi v eni od pobud na servisu Pobude meščanov, kjer je nekdo zapisal naslednje:

»Spoštovani, danes je dan upora proti okupatorju, državni praznik in dela prost dan. Zakaj imate delavce na Rogu?«.

Služba za projektne investicije Mestne občine Ljubljana je pripravila odgovor:

»Spoštovani, zahvaljujemo se vam za poslano sporočilo. Zadevo smo preverili pri izvajalcu del ter prejeli pojasnilo, da so tega dne tekla izključno in samo dela na izvajanju finalnega tlaka, ki so bila zaradi tehnološkega procesa izvajanja nujna (faze izvajanja tlakarskih del ni bilo mogoče prekiniti).«.

Spomnimo, to ni prva nevšečnost, povezana s Projektom Center Rog. Februarja je namreč v javnost prišla informacija, da so se delavci na projektu zastrupili z monoksidom. Že takrat so se pojavili dvomi glede načina izvajanja gradbenih del, saj je do neljubega dogodka prišlo v soboto okoli 20. ure, čeprav je v pogodbi med gradbenim podjetjem Makro 5 gradnje in Mestno občino Ljubljana določeno, da se dela izvajajo med tednom do 17. ure.

Župan Zoran Janković je takrat dogodek obžaloval in povedal, da bo podjetje opozoril na kršitev pogodbe, pozneje pa je izjavil, da pogodba ta ni bila kršena.

Zanimivo, razložil je, da pogodba »izvajalcem ne prepoveduje dela niti ob sobotah in nedeljah niti v nočnih urah... izrecno prepoveduje le ob dela prostih dnevih in praznikih, ki so dela prosti dnevi«.

Starejše novice