Foto: Lučka na Bregu
zalastritof
Sob, 10.7.2021 07:55
Pred dobrim tednom je v prestolnici zaživela nova prodajalna samopostrežnega točenega sladoleda Lučka na Bregu, kjer si sladoleda in posipov lahko naložite, kolikor zmorete pojesti, pa cena zaradi tega ne bo vrtoglavo visoka.

V Lučki na Bregu lahko od začetka julija uživate v točenem sladoledu, ki si ga sestavite kar sami. Zagotovo pa vas bo navdušilo tudi, da gre za ponudbo »brez tehtanja«, torej tudi če si boste natočili zvrhan lonček sladoleda in čezenj posuli vse mogoče posipe, za porcijo ne boste odšteli veliko denarja.

Ideja je namreč, da si ob vstopu v sladoledarno izberete velikost lončka (srednjo ali veliko) ali pa kornet, od katere je odvisna cena, ki jo plačate, nato pa izbrano napolnite po lastnih željah in zmožnostih, ne da bi se cena zaradi večjih količin spremenila.

»Vsi sladoledni bari pri nas tehtajo vsebino lončka ali korneta. Kolikor si vzel, toliko plačaš. Mi pa smo to poenostavili in ceno določili glede na velikost lončka,« pojasni Bor Slivnik, ki skupaj se je na podjetniško pot podal s svojo življenjsko sopotnico Laro

»Bor je delal kot športni trener. Ko sva si ustvarila družino, sva vedela, da njegova služba ni nekaj dolgoročnega, tudi epidemija nama je dala vedeti, da je takšno delo na trhlih tleh. Ves čas je imel željo, da bi ustvaril nekaj svojega. Ne poznam bolj čvekavega in zgodornega človeka, zato sem vedela, da je popoln za nekaj takega,« z nasmehom na obrazu pove 27-letnica.

Želita si rednih in zadovoljnih strank

Idejo za prodajalno s točenim sladoledom sta dobila od Slivnikovega brata, ki ima od leta 2015 Lučko v Kranjski Gori. »Tam sva videla, da so ljudje navdušeni in se radi vračajo.« izpostavlja svetlolaska.

V času epidemije in omejevanj, povezanih s preprečevanjem širjenja koronavirusa, so se v središču Ljubljane zaprli številni lokali. Iskala sta lokacijo, kjer sladoleda še ni. Prostor, kjer danes stoji prodajalna, sta izbrala, ker je v bližini Ljubljanice, ljudje pa se ves čas sprehajajo mimo. Ves čas, tudi pozimi, se tam nekaj dogaja.

»Naša prodajalna je namenjena domačinom, želiva si, da bi nas isti ljudje obiskali trikrat na teden, želiva si rednih in zadovoljnih strank,« pove Slivnik, žena pa doda: »Najin cilj je, da je sladoled cenovno dostopen, da se bodo ljudje sem radi vračali.

Stranke so nam že zaupale, da ko gredo kam, kjer sladoled na koncu stehtajo, odštejejo tudi po osem evrov na porcijo. Tja gredo potem enkrat in nikoli več. Midva pa sva hotela, da si naložiš, kar ti srce po želi, ob tem pa te ni strah, kakšna bo cena.«

Privoščite si »špagetasti sladoled«

Zaenkrat lahko v prodajalni izbirate med šestimi različnimi okusi sladoleda, in sicer: mlečni cvet, grški jogurt, čokolada, jagoda, mango in piškotek.

Jagoda in mango sta ustvarjena na vodni osnovi, zato sta primerna tudi za vegane. Vsi sladoledi razen piškotka so brez glutena. 

Na izbran okus ali kombinacijo okusov nato posujete dodatke. Izbirate lahko med 32 različnimi posipi, prelivi, sadjem in mrvicami.

Čar točenega sladoleda pa je prav v dodatkih, zato sladoledna osnova nima intenzivnega okusa, ampak do izraza zares pride šele takrat, ko jo dopolnijo posipi. 

Kakovosti sta lastnika namenila precej pozornosti, zato sta izbrala italijanske avtomate in sladoled. Izjemnega pomena je zanju tudi to, da uporabljajo sestavine, ki jih za določeno napravo povzroča proizvajalec.

V prihodnje bodo predstavili tudi nove okuse sladoledov, kot stalnica pa ostajajo mlečni cvet, grški jogurt in čokolada. Menjavali bodo nastavke, ki vplivajo na obliko sladoleda. Trenutno si lahko recimo privoščite mangov točen sladoled, ki je videti kot porcija špagetov.

Nove oblike, vroča čokolada, morda tudi carski praženec

V načrtu imata širjenje ponudbe s prilagajanjem letnim časom. Tako jo bosta pozimi dopolnila z vročo čokolado, ki si jo boste, prav tako kot sladoled, lahko ustvarili sami.

Obljubljata tudi nove oblike, kot sta recimo roža in zvezda, pri predstavljanju novosti pa želita biti čim bolj inovativna.

Do takrat pa v Lučki na Bregu lahko uživate v številnih okusih in kombinacijah sladoledov, kjer je čisto vsak, ki ga ustvarite, unikaten.
 

Starejše novice