Fotografija je simbolična. (Foto: Bobo)
Ljubljanainfo
Tor, 6.9.2022 14:00
Avtonomni kulturni center Metelkova mesto praznuje 29. obletnico obstoja. Kaj vse se ob tem dogaja?

Dogajanje, povezano s praznovanjem 29. obletnice obstoja Avtonomnega kulturnega centra Metelkova mesto, se je začelo že včeraj, 6. septembra. 

Nadaljuje se vse do konca tedna. 

Danes, 7. septembra, bodo ob 18.00 odprli razstavo Navida Fadaeeja Nazerja: Krik pod oceanom, in sicer v klubu SOT na Masarykovi 24. Ob isti uri bo v Klubu Tiffany dogodek Mavrične rime. 

Ob 19.00 uri bo na letnem vrtu in v Gali hali dogodek Slovenija pleše, ki ga pripravljajo v sodelovanju z Inštitutom 8. marec. Tam bodo Prismojeni profesorji bluesa, Sahareya + Rak3ta, Anásta. 

Organizatorji so na Facebook strani dogodka ob tem zapisali: »Naj cela Slovenija zapleše. Da vam ne rolamo samo politikov, ampak še malo muzike.«

Poslikava, scenska umetnost in interaktivna intermedijska postavitev

Ob 19.00 bo v delu Metelkove, imenovanem Jalla Jalla Shine Lab, v okviru katerega si boste lahko ogledali ročni sitotisk v živo, gre za poslikavo na oblačila, ustvarjala pa bo slikarka Urša Halilovič. 

Uro kasneje bo v Klubu Gromka, ki je nastal leta 1995, ko je pod imenom Teater Gromki združevala pripadnike različnih scenskih umetnosti, Ignorofonija / defonični Ignor IV. (tradicionalni obletniški spoj Ignora in Defonije) z literarnimi gosti. 

Večer se bo zaključil z odprtjem stalne interaktivne intermedijske postavitve, ob 21.00 pri obzidju nasproti zdravstvenega doma. 

Podrobnosti o dogajanju do konca tedna lahko preberete na tej Facebook strani

Starejše novice