Foto: Nik Rovan (prenovljena osnovna šola)
Pia Seidl
Pon, 24.4.2023 18:00
Učenke in učenci imajo s prenovo osnovne šole Livada zagotovljeno kakovostno šolsko okolje.

V četrtek, 20. aprila 2023, so na Mestni občini Ljubljana obeležili 30. obletnico Osnovne šole Livada ter predstavili prenovljeno šolo, kjer imajo učenke in učenci zagotovljeno kakovostno šolsko okolje.

Osnovna šola Livada vključuje šolarje 35 različnih narodnosti, pri vključitvi šolarjev tujih narodnosti pa posvečajo posebno pozornost tudi znanju tujih jezikov teh šolarjev in razrednemu okolju, kamor jih razporedijo,

Lansko leto se je v osnovno šolo Livada vključilo devet ukrajinskih otrok.

Moderno prenovljena šola

Učenci prenovljene Osnovne šole Livada bodo lahko tako obiskovali pouk v učilnicah, ki so opremljene s sodobno informacijsko-komunikacijsko tehnologijo.   

V sklopu prenove so zamenjali talno, strešno in stensko izolacijo, vodovodne in elektro inštalacije ter zunanja in notranja vrata ter okna.

V mali in veliki telovadnici so postavili novi parket, talno ogrevanje, dvignili strop in zamenjali vso športno opremo.  

Vrednost investicije je znašala 4,5 milijona evrov.

Osnovno šolo Livada so že prenavljali v minulih letih

Šoli so v letu 2021 prenovili s statično in požarno sanacijo ter z dozidavo dveh učilnic.

V minulih letih so v okviru plana malih del četrtnih skupnosti na igrišču postavili igrala. Obnovili so še stezo za skok v daljino in položili novo tartan podlago, stara igrala so zamenjali z novimi. 

V okviru preureditve so leta 2015 na Osnovni šoli Livada uredili novo naravoslovno učilnico s kabinetom, novi učilnici za tehnični pouk in likovno umetnost s kabinetoma, novo računalniško učilnico ter knjižnico z igralnim podestom, delno pa tudi učilnico za gospodinjski pouk. 

Starejše novice