FOTO: Odprta kuhna
Nika Vajnhandl
Čet, 13.5.2021 14:53
Končno lahko zapišemo: Odprta kuhna bo!

Najbolj priljubljena kulinarična tržnica se vrača na Pogačarjev trg v Ljubljani. 

Odprta kuhna, najbolje obiskana kulinarična tržnica pri nas, bo ob sončnih petkih med 10. in 21. uro ponovno navduševala sladokusce od blizu in daleč. 

Otvoritev Odprte kuhne lahko pričakujemo že v petek, 21. maja.

V deveti sezoni so Odprto kuhno zasnovali kot platformo za podporo področju gostinstva, ki ga je zadnje obdobje izredno prizadelo. 

»Hkrati ostajamo zavezani trajnostni naravnanosti, seveda pa bo težko pričakovana petkova druženja zaznamovalo tudi nujno upoštevanje ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. A prepričani smo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo v središču Ljubljane ponovno ustvariti to posebno vzdušje, po katerem Odprta kuhna slovi po vsem svetu, in varno uživati v najboljšem, kar imajo ponuditi slovenski gostinci,« so zapisali iz Odprte kuhne.

»Ljubitelji odlične kulinarike smo v zadnjih letih spremljali izjemno rast in razvoj področij gostinstva in turizma, ki sta bili končno deležni tudi ustrezne prepoznavnosti v svetu, nato pa so se temelji zamajali in mnoge uspešne zgodbe so se skoraj čez noč končale. Čas je, da gostince, ki trdo delajo, podpremo. Verjamem, da ta naloga, ob vseh dobrotah, ki so jih pripravili, ne bo težka,« je povedala Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne. 

Nova kulinarična obzorja bodo obiskovalci v deveti sezoni Odprte kuhne lahko odkrivali z osveženo ponudbo jedi in pijač, ki jih bodo pripravljali že znani in priljubljeni ponudniki, pa tudi s ponudbo obedovalnic z vseh koncev Slovenije, ki se bodo tržnici pridružile prvič. »Veseli smo, da se bodo na Odprto kuhno vrnili naši prijatelji, s katerimi sodelujemo že več sezon, ponosni pa smo tudi na novo sklenjena sodelovanja. Sezono bomo začeli z devetimi novimi ponudniki, kasneje pa se jih bo pridružilo še več – novih in povratnikov – med njimi morda tudi kakšna restavracija z Michelinovo zvezdico. Odprta kuhna bo s svojo raznoliko in kakovostno ponudbo ponovno odražala izjemno pestrost, ki jo nudi Slovenija kot gastronomska regija,« je poudaril Lior Kochavy, soustanovitelj projekta.

Obzorja svojih obiskovalcev bodo organizatorji širili tudi s prizadevanji, da Odprto kuhno še nadgradijo kot zgled trajnostno naravnane tržnice, ki stremi k zmanjšanju količine odpadkov in njihovemu doslednemu ločevanju, pa tudi k razvoju koncepta ponujanja jedi in pijače v povratni in biorazgradljivi embalaži. Hkrati se bodo z ohranjanjem uspešnih dobrodelnih sodelovanj in pripravo novih tovrstnih akcij trudili vračati skupnosti, ki jim že vrsto let omogoča delati dobro.

Starejše novice