Foto: Twitter, @itsmrsmeow
Ljubljanainfo
Pon, 9.1.2023 16:00
Na Špici so na Ljubljanici zrasle plavajoče hiške, ki jih namerava Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice po vzoru Marine Portorož domnevno uporabljati za nastanitvene namene.

Kar nekaj Ljubljančanov je v zadnjih mesecih z začudenjem opazilo plavajoče hiške, ki so kar naenkrat zrasle na ljubljanski Špici.

Eden od meščanov je fotografijo objektov objavil tudi na družbenem omrežju Twitter, kjer se nekateri cinično sprašujejo, ali gre za rešitev stanovanjskega problema v Ljubljani.

Neuradno nam je uspelo izvedeti, da gre za hiške, ki bodo namenjene glampingu, so pa v lasti Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice.

To je med strateškimi cilji za razvoj pristanišča Špica in plovne poti že pred časom navedlo, da za dodano vrednost turizma in prepoznavnost Ljubljane kot velik potencial vidijo dve stvari, in sicer umestitev plavajočih hišk na Špico za nastanitvene namene in ureditev kopališča na Špici.

Izvedba aktivnosti za umestitev plavajočih hišk se je odvijala med januarjem in decembrom lansko leto, hiške pa bodo po časovnici strateških ciljev sodeč začele delovati letos.

Po informacijah, ki smo jih pridobili od anonimnega vira, je sicer nenavadno, da so plavajoče hiške narejene na sodih, po principu plovil, in tudi registrirane kot plovilo, na Ljubljanici pa do sedaj naj ne bi bila dovoljena plovila s kapacitetami za spanje na vodi.

Te informacije sicer še preverjamo pri podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice in bomo njihov odgovor objavili takoj, ko ga prejmemo. 

Starejše novice