Ljubljanainfo
Tor, 6.12.2022 07:00
Del prestižnega stanovanjskega kompleksa Šumi bo tudi diskont Lidl - dobra novica za stanovalce v strogem mestnem jedru, kjer večjih živilskih trgovin ta hip ni na pretek.

Že od začetka gradnje prestižnega stanovanjskega kompleksa Šumi nasproti ljubljanske Drame se govori o tem, da bo njegov del tudi nova trgovina diskontnega ponudnika Lidl.

Da je novica resnična, zdaj potrjujejo tudi Lidlovi reklamni panoji, ki vabijo na skorajšnjo otvoritev nove poslovalnice.

O tem, da Lidl prihaja v center mesta, so že poročali nekateri mediji, ravno tako je novica zaokrožila na forumih in med uporabniki TikToka.

Po komentarjih sodeč meščani novo lokacijo toplo pozdravljajo, sploh tisti iz okoliških srednjih šol in podjetij, saj se jim zdi Maximarket v neposredni bližini za živila predrag.

Na lokacijo smo se tako odpravili tudi mi in naleteli na že skoraj povsem opremljeno trgovino. Nahaja se ob enem od vhodov (Bukvarna) v podzemno parkirno hišo Kongresni trg.

Nov Lidl seveda ne bo koristil le stanovalcem novega elitnega kompleksa, temveč tudi vsem ostalim meščanom, ki so se do zdaj po tedenskih nakupih živil lahko odpravili le v Maximarket ali v katero od manjših živilskih trgovin v mestnem središču.

Do najbližjih večjih živilskih trgovin, Hoferja in Spara, pa se je bilo treba sprehoditi do Palače Kapitelj na Poljanskem nasipu.

To pa ne bo edina nova Lidlova pridobitev v Ljubljani. N1 je že oktobra poročal, da se nov Lidl gradi nasproti parkirišča Dolgi most, kjer bo stal tudi Müller, ravno tako pa se kot možne lokacije za nove podružnice teh priljubljenih diskontov omenjajo novogradnja v Tivoliju, Spektra na Celovški in Masarykova ulica.

Z vprašanjem, kdaj točno je načrtovano odprtje nove poslovalnice, smo se obrnili tudi na Lidl in odgovore objavimo takoj, ko jih prejmemo.

Starejše novice