Rebeka Sivka
Pet, 1.10.2021 14:56
Plakatna mesta so običajno rezervirana za običajne oglase, študentka grafičnega oblikovanja Ana Karlin pa jih je uporabila bolj domiselno.

V centru Ljubljane lahko ponekod opazite nekoliko drugačne plakate. 

Projekt Herb je ustvarila in realizirala podiplomska študentka grafičnega oblikovanja Ana Karlin, nastal pa je v sklopu študijske naloge na temo Dolgoživost, ki je rezultat sodelovanja Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Fakultete za Kemijo in Kemijsko Tehnologijo in Kulturno Izobraževalnega Društva Pina.

Avtorica je zapisala: »S projektom se obstoječa plakatna mesta Tam-Tam mestni plakati, ki so običajno rezervirana za oglase, preoblikuje v vertikalne zeliščne vrtove. Ti v mesto na trajnosten in ekološki način doprinesejo naravo in zelenje, hkrati pa so namenjeni mimoidočim, ki lahko zelišča odrežejo, odnesejo domov ter si z njimi začinijo kosilo.«

Gre torej za kritiko reklamne prenasičenosti mest, ki hkrati opozarja na temo dolgoživosti, trajnosti in človeškega odnosa tako do okolja kot do sočloveka.

Projekt bo v centru Ljubljane do 4. oktobra, v novembru pa ga bodo v sklopu skupinske razstave prestavili še v Malo Galerijo Banke Slovenije, kjer bo poleg že obstoječih plakatov predstavljen celoten projekt.
 

Starejše novice