Ljubljanainfo
Pet, 5.5.2023 16:00
Na Gallusovem nabrežju v Ljubljani se je konec aprila odprla sladoledarna Dimatteo. To je že druga njihova lokacija v centru mesta.

Čeprav je Gelateria Dimatteo na Petkovškovem nabrežju v Ljubljani relativno nova ljubljanska pridobitev, odprla se je namreč pred dvema letoma, v času epidemije korone, je te dni že dobila mlajšega brata.

Še ena poslovalnica priljubljene sladoledarne namreč obiskovalce že slab mesec pričakuje na drugem koncu Stare Ljubljane, na Gallusovem nabrežju.

Luka Rakar, ki lokal vodi skupaj z očetom Matevžem, nam pove, da so kljub temu da že imajo eno centralno lokacijo, v lokaciji na Gallusovem nabrežju prepoznali priložnost, da še dodatno oživijo tudi drugi del Stare Ljubljane, v katerega so se v zadnjih letih naselili številni zanimivi lokali in restavracije.

»Poleg tega je v tem delu Stare Ljubljane malo več starejšega prebivalstva, medtem ko na Petkovškovo nabrežje zahaja veliko študentov, tako da se struktura kupcev malo razlikuje,« še pravi Rakar.

V ponudbo, ki jo že imajo na Petkovškovem nabrežju, so za potrebe novega lokala dodali nekaj novih veganskih okusov, zaenkrat pistacijo s pasijonko in temno čokolado z višnjami in koščki stračatele, načrtujejo pa še vsaj dva dodatna okusa. Poleg domačega sladoleda pa ponujajo tudi okusne palačinke in monoporcijske tortice.

Njihovi sadni okusi so nekaj posebnega, saj v sladoledih uporabljajo posebno velik delež sadja, približno 70 %, kar ni ustaljena praksa. Ravno tako pa Luka Rakar Ljubljančane vabi, da pridejo poskusit katerega od manj običajnih slajših okusov, na primer slani mandelj s čokolado ali slani arašid z nutelo in karamelo.

Starejše novice