Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pet, 19.8.2022 12:00
Tudi v slovenski podružnici McDonald's se niso mogli izogniti podražitvam. Od srede naprej tam veljajo nove cene menijev in krompirčka.

Slovenska podružnica McDonald's s hitro prehrano je v sredo ponovno zvišala svoje cene. Gre za že drugo podražitev v zadnjem času.

Podražitev ponudbe v slovenskih restavracijah McDonald's utemeljuje z besedami, da so v mesecih, ko so cene živil in energentov rasle, ohranjali stabilno politiko cen in jedi prodajali po nespremenjenih cenah.

Kot so pojasnili za Ljubljanainfo, pa zaradi razmer na trg njihovi dobavitelji več ne morejo zagotavljati surovin po enaki ceni.

»Dražji energenti in suša v Evropi so na primer prisilile našega dobavitelja krompirčka v kar 50-odstotni dvig cene, govedina in piščančje meso sta se podražila za 30 do 40 odstotkov,« pojasnjujejo in dodajajo, da so zaradi vzdržnosti poslovanja bili tudi sami prisiljeni prilagoditi cene svojih jedi.

»Gre zgolj za manjšo korekcijo«

To pa niso prve letošnje podražitve v McDonald'su.

»V preteklem obdobju smo že imeli manjšo korekcijo cen pri nekaterih brugerjih in ostalih izdelkih za deset centov,« so pojasnili.

V sredo pa so za 20 centov dvignili še ceno menijev in krompirčka: »Gre torej zgolj za manjšo korekcijo, s tem še zmeraj ostajamo cenovno dostopni in nudimo najboljše cene v naši regiji.«

Velikosti porcij ostajajo iste

V McDonald'su zagotavljajo, da velikosti porcij niso zmanjšali in tega ne načrtujejo. Prav tako dodajajo, da so doplačila študentom za študentska kosila letos celo malenkost znižali in se do konca razpisanega obdobja ne bo spreminjalo, saj je cena vezana na razpisane pogoje. Doplačilo za študente znaša dva evra.

»Tudi v prihodnje se bomo držali zaveze, da ponujamo najboljšo kakovost po najboljši ceni,« pa so jasni v McDonalds'u.

Koliko stanejo priljubljeni meniji?

Po novem ceniku sodeč boste v McDonald'su za priljubljeni velik Big Mac meni po novem odšteli šest evrov, za srednji pa 5,5 evrov. Za velik McChicken meni boste  odšteli 5,80 evrov, za srednji pa 5,30 evrov. Velik McCountry meni po novem stane 6,40 evrov, srednji pa 5,90 evrov. Za Happy Meal pa boste po novem odšteli 3,90 evre. 

Porcija malega krompirčka po novem stane 1,50 evra, srednjega 1,90 evra in velikega 2,20 evra.

Starejše novice