Ljubljanainfo
Čet, 8.12.2022 18:00
Za praznično vzdušje v drogeriji na Mestnem trgu v Ljubljani so letos poskrbele dijakinje Srednje šole za trženje in dizajn iz Maribora pod vodstvom mentorice profesorice Lucie Žitnik.

Prodajalna Drogerie Markt na Mestnem trgu, v središču starega mestnega jedra, se nahaja v spomeniško zaščiteni stavbi, kar pomeni, da morajo pri okraševanju izložb upoštevati določene omejitve. 

»Ker ureditev v skladu s celostno grafično podobo podjetja ni možna, smo se odločili, da pri izgledu izložb damo proste roke mladim in njihovi ustvarjalnost,« je razloge za drugačen pristop k aranžiranju izložb razložila Ana Pecigus, vodja marketinga v dm Slovenija.

Za sodelovanje so se pri Drogerie Markt tako dogovorili z dvema srednjima šolama. Trenutno je do sredine januarja na ogled zimsko-praznična okrasitev, ki so jo zasnovale dijakinje Srednje šole za trženje in dizajn iz Maribora.

V svoj koncept okrasitve so vključile ročno pripravljena debla breze, umetelno zavita darila in okrasna svetlobna drevesa z drobnimi lučkami.

Idejo okrasitve za pomlad in poletje prihodnje leto pa so prepustili dijakinjam in dijakom Šolskega centra Srečka Kosovela iz Sežane, ki že snujejo koncept.

Obe šoli pri kreativni zasnovi izhajata iz letne marketinške kampanje podjetja dm in njene vizualne elemente kreativno umeščata v lastne koncepte.

Kako je potekala okrasitev?

»Priprav na to izložbo smo se z dijakinjami 4. letnika programa aranžerski tehnik lotili z veseljem, z navdušenjem in v prazničnem vzdušju. Pri takšnem projektu je vedno veliko dela, vendar si v pričakovanju nečesa res lepega,« je o izkušnji povedala profesorica Lucia Žitnik.

V veliko pomoč ji je bila dijakinja Lea Bratuša, ki je samoiniciativno in samostojno pomagala tudi pri končni postavitvi.

»Ko so tekle še naše zadnje delovne priprave v razredu, je radovednost pogosto vlekla ostale dijake k nam gledati, kaj se dogaja. Vse mize v učilnici so bile prekrite s svetlečimi rdečimi in oranžnimi darili, iz finega blaga so se izdelovale pentlje, imeli smo topel čaj in glasbo primerno času. V bistvu smo si podaljšali praznike,« je še dejala mentorica.

Starejše novice