Ljubljanainfo
Čet, 1.12.2022 12:40
Na ljubljanski tržnici pod Plečnikovimi arkadami se je odprla restavracija Pizzaburger Ljubljana, kjer lahko poskusite harmonično zmes sestavin za burger, zavitih v testo za pico.

Ljubljanska lokacija deluje slaba dva meseca, nam povedo zaposleni v restavraciji, medtem ko v PizzaBurger Point baru Celje, ker se je nenavadna kombinacija pice in burgerja tudi rodila, pizzaburger strežejo že približno pet let, še eno podružnico pa najdemo tudi v Mariboru.

»Pizzaburger je mojstrska kreacija našega kuharja. Prepričani smo, da je paradni konj naše restavracije,« lahko preberemo na meniju.

Kuhar PizzaBurger Point bara naj bi si pizzaburger izmislil neke nemirne noči, ko ni mogel spati in v matični restavraciji se je jed res zelo hitro prijela.

Tudi v Ljubljani je povpraševanje veliko, najbolj med instagramerji in tiktokerji, ki najhitreje zaznajo novosti v bližini, pa tudi med tistimi, ki gurmansko specialiteto poznajo že iz Celja.

@pizzaburgerljubljana V Pizzaburger za najlepši dan 🤤😋 follow us on instagram @pizzaburgerljubljana 🍕🍔 #fyp #food #burger #foodtok #gremojest #ljubljana #tiktokslovenia ♬ original sound - VOYO

Kaj je pizzaburger?

Najbolj poenostavljeno bi lahko dejali, da so to sestavine za burger, zavite v testo za pico, ki potem približno šest minut »vzhajajo« v tračni peči, pa vendar v restavraciji ne bodo razkrili celotne skrivnosti priprave, katere ključ je v pravih sestavinah, mešanici sira in zorjenem testu z drožmi.

Trenutno ponujajo šest pizzaburgerjev, največji prodajni uspešnici sta Point z govejim polpetom, sirom, bbq omako, čebulo in belo salso ter Amerika z govejim polpetom, kulenom, cheddar sirom, čebulo, bbq omako in belo salso.

Vege, ki smo ga poskusili tudi mi, pa je primeren za vegetarijance.

Starejše novice