Foto: Bamboo
Ljubljanainfo
Pon, 7.11.2022 16:00
Novoodprt lokal in restavracija Bamboo na Trubarjevi ulici, na mestu, kjer je včasih stala Centralna postaja, želi goste razvajati s celotnim spektrom senzoričnih doživetij.

Če se nekaj časa niste sprehajali po Trubarjevi, eni živahnejših ulic v centru Ljubljane, boste na naslovu Trubarjeva cesta 23 zaman iskali nekdaj priljubljen lokal Centralna postaja.

Namesto njega se zadnji mesec tam baha lokal in restavracija Bamboo, ki v mesto prinaša japonsko kuhinjo, pa tudi izvirne koktejle in okusna vina.

V Centralni postaji so se zbirali predvsem mladi do 25. leta, Bamboo, ki je imel uradno otvoritev 6. oktobra, pa cilja na nekoliko starejšo populacijo, nam pove vodja lokala Urška Mihalinec.

V smehu doda, da bo to verjetno razveselilo tudi sosede, ki so se v času odprtja Centralne postaje, ki je velikokrat gostila tudi koncerte, prav tako je bila priljubljena večerna postojanka mladih, pritoževali zaradi hrupa. 

»Ciljamo na starostno skupino okoli 30 in več, ki jim veliko pomeni, da se najdejo nekje, kjer je dobra hrana, pijača, vzdušje ... nenazadnje pa tudi v prostoru, kjer se lahko kljub temu, da se nahaja v urbanem okolju, nekoliko umirijo in zadihajo. Konec koncev vsi iščemo stik z naravo.«

Ta namen so v Bambooju vzeli zelo resno, saj je notranjost restavracije prava urbana oaza - izstopa količina zelenja, pa tudi naravni, trajnostni materiali pohištva, kot sta les in bambus.

Za posebej priljubljenega med tistimi, ki so do sedaj obiskali restavracijo, se je izkazal neonski znak »This is the sign you've been looking for«, ki ga je bilo sicer mogoče v času delovanja najti tudi v ljubljanskem lokalu Čin Čin.

»Tudi način postrežbe je tak, da umirjamo goste,« pove Urška Mihalinec. »Ne želimo spodbujati tempa, da samo poješ in hitiš dalje, ampak da si za kosilo vzameš čas.

Morda si dovoliš tudi, da zaupaš natakarju in naročiš nekaj, česar sicer ne bi, pa te prijetno preseneti. Naša hrana je namenjena vsem čutilom, deluje tudi vizualno.

Osebno se mi zdi, da res primanjkuje lokalov za nekje srednjo generacijo - z okusno hrano, inovativno koktejl listo, kamor so vključeni tako klasični kot naši koktejli, pa tudi nekaj japonskih, dobro vinsko karto ... mi smo želeli ponuditi celoten spekter teh senzoričnih doživetij, tako da upam, da nam je to uspelo.«

Vrhunski suši

Kar se tiče hrane, so postavili določene temelje japonske kuhinje, v nadaljevanju pa bodo morda tudi nekoliko eksperimentirali in kakšno stvar obrnili po svoje.

Najprej so želeli gostom pokazati, da delajo res odličen suši - njihov kuhar, Brazilec, se je kalil tudi v Sushimami -, šele nato se bodo zares lotili fusion kuhinje. Trenutno tudi, kot pravi Urška Mihalinec, »malo tipajo goste in sebe, preverjajo, kje lahko še kaj dodajo, kje so še izzivi, na kaj se gostje dobro odzivajo in tako dalje.«

Nekateri gostje, ki so restavracijo obiskali v tem mesecu, so z japonsko hrano seznanjeni že od prej, spet drugi pa je ne poznajo, zato natakarjem pustijo, da jih usmerjajo, jim kaj predlagajo in pokažejo.

»Taki nepopisani listi so za nas super, ker lahko daš notri dosti več sebe, natakar in kuhar se res lahko vtisneta v spomin in tako si gost reče, tu sem pa res dobro jedel, gremo nazaj,« še pove Urška Mihalinec.

In zaključuje: »Presenetilo nas je, da je bila v Ljubljani očitno prisotna tolikšna sestradanost, kar se tiče tovrstne ponudbe, da so ljudje to res pograbili in se izredno dobro odzivajo na našo ponudbo.«

Starejše novice