Fotografija je simbolična.
zalastritof
Pet, 12.8.2022 10:59
Na družbenih omrežjih so opozorili na slabo stanje v azilnem domu v Ljubljani na Kotnikovi ulici. Kaj odgovarjajo pristojni?

Kot smo poročali, so na Facebook profilu, imenovanem Tukaj smo, pri katerem gre za »majhno skupnost ljudi, ki se v Sloveniji srečuje s številnimi problemi in rasizmom«, objavili anonimen zapis enega od stanovalcev v azilnem domu v Ljubljani na Kotnikovi ulici. 

Izpostavil je, da imajo že dolgo časa težave s stenicami.

Direktorica Urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov Katarina Štrukelj je informacijo za Ljubljanainfo potrdila in izpostavila:

»S stenicami se borimo že dlje časa. Objekt na Kotnikovi ulici ni naš, ampak od ministrstva za notranje zadeve. Vse je v lesu. Vsak mesec imamo deratizacijo. Vodja objekta vsak mesec naroči deratizacijo, a včasih ne gre za vse prostore, samo za kakšno nadstopje, samo za kakšno sobo. 

Del pohištva smo že zamenjali, kupili smo nove postelje in jih že zamenjali, naročene imamo nove omare. Včeraj sem dobila soglasje ministrstva za notranje zadeve, da bomo zamenjali tudi lesen parket.«

Obsežna deratizacija in pranje vseh oblek

Povedala je, da imajo za nasledni teden naročeno ponovno deratizacijo vseh prostorov, vse obleke stanujočih v tem azilnem domu pa bodo oprali v pralnici.

V anonimni objavi na Facebooku je avtor med drugim izpostavil, da je problem tudi v tem, da niso zamenjali vseh postelj hkrati, na kar Štrukelj odgovarja:

»Postelje smo dobili od civilne zaščite, ne vseh naenkrat.«

Izpostavila je še, da pogosto stenice ljudje prinesejo z ruzaki, ko potujejo. 

»Izvedli bomo obsežno deratizacijo, vsako vrečo oblek bomo oprali na lokaciji. Prej smo jih odnesli v pralnico, a so se obleke med seboj tudi pomešale, zato ljudje niso bili zadovoljni. Tokrat se bomo zadeve lotili drugače,« je še dejala.

Starejše novice