Slika je simbolična (foto: Bobo).
Pia Seidl
Sre, 12.7.2023 16:50
Pri križišču Tržaške ceste, Poti Rdečega križa in priključka na avtocesto so danes začeli izvajati preplastitev ceste.

Obnovo večjega dela Tržaške ceste so v okviru projekta ureditve kolesarske mreže v Mestni občini Ljubljana, podprtem z mehanizmom CTN, izvedli že leta 2021, danes pa so začeli izvajati še preplastitev pri križišču Tržaške ceste, Poti Rdečega križa in priključka na avtocesto.

S prenovo tega odseka v dolžini približno 300 metrov v smeri proti mestnemu središču so nekoliko počakali zaradi smiselnosti navezave na projekt obnove priključka na avtocesto Ljubljana – zahod v pristojnosti Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji in Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, ki se je začela 26. junija 2023.

Dela bodo potekala predvidoma do 31. avgusta 2023

Promet na tem delu Tržaške ceste bo v času prenove nekoliko oviran. Na pločniku je predvidena popolna zapora, na vozišču pa delna zapora po fazah glede na izvedbo projekta.

Katere spremembe so predvidene?

Večje spremembe na območju niso predvidene, razen tega, da bodo podaljšali izvozni pas do bencinske črpalke, da se bodo vozniki, ki prihajajo z avtoceste, lažje priključili na vpadnico.

Izvedli bodo rekonstrukcijo celotnega priključka z avtoceste na Tržaško cesto z dodatnim pasom za zavijanje desno iz smeri zahoda na avtocesto ter ureditvijo pospeševalnega pasu z avtocestnega priključka na Tržaško cesto v smeri proti vzhodu.

Uredili bodo novo vertikalno in horizontalno signalizacijo ter semaforizacijo.

Avtobusno postajališče na Tržaški cesti v smeri proti centru se pomakne proti vzhodu, pred uvoz na bencinski servis.

Starejše novice