Foto: Bobo
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Pon, 22.8.2022 14:20
V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana se je danes v okviru energetske sanacije glavne stavbe začela prenova fasade, ki trenutno poteka na zahodni in severni strani zahodnega trakta glavne stavbe.

V okviru sanacije bodo v osrednjem traktu stavbe prenovili dvigala. Bolniki so oziroma bodo v času sanacije preseljeni skladno s potrjenim načrtom selitev za prvo fazo obnove.

Kot pojasnjujejo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, se je energetska sanacija glavne stavbe začela 25. aprila, danes pa se je začela odvijati bolj intenzivno - s pričetkom prenove fasade. 

V okviru sanacije bodo prioritetno obnovili fasado, zamenjali okna in prenovili streho, pa tudi posodobili dvigala.

Projekt še vedno pregleduje Komisija za preprečevanje korupcije

Dela izvajajo na osnovi veljavne pogodbe in skladno s sprejetimi odločitvami tedenskih koordinacij, so sporočili iz ljubljanskega kliničnega centra. Prenova glavne stavbe je sestavljena iz projekta energetske sanacije in projekta notranje prenove.

V javnosti so se sicer pojavili očitki glede morebitne spornosti izvedbe projekta, ki ga pregleduje tudi Komisija za preprečevanje korupcije. Če bi morali zaradi morebitnih nepravilnosti zaustaviti energetsko sanacijo, bi s tem ustavili tudi črpanje evropskih sredstev. 

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana navedbe o pomanjkljivostih izvedbe projekta sicer zavračajo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice