Foto: Branka Keser
Selma Špendl
Čet, 24.11.2022 16:00
V prestolnici je že vse pripravljeno na začetek jutrišnjega prazničnega vzdušja, ki ga bodo naznanili s slavnostnim prižigom novoletnih lučk na Prešernovem trgu.

Le še slab dan nas loči do uradne naznanitve pričetka veselega decembra.

Jutri, 25. novembra, ob 17.15, se bo prestolnica zasvetila v soju novoletnih lučk.

Po kratkem kulturnem programu in nastopu otroškega pevskega zbora Waldorfske osnovne šole bodo obiskovalci na Prešernovem trgu skupaj odštevali sekunde do trenutka, ko se bo Ljubljana odela v praznično preobleko.

Poleg tradicionalnega prazničnega sejma, ki se bo letos odprl že ob 10. uri dopoldne, bodo v Ljubljani že deseto leto zapored na ogled tudi jaslice iz slame.

Ljubljano bo skozi praznični december krasilo deset prazničnih smrek in 79 zelenih dreves, ki jih bodo krasili tudi meščani.

Letošnja novost pa sta Ledena kraljica in praznična vasica na Trgu francoske revolucije, v kateri bodo kulinarične dobrote ponujali vrhunski šefi.

Od glavne zvezde do družbenega dogajanja

Letos bo prestolnico krasilo kar deset prazničnih smrek. 

Glavna zvezda med smrekami, tista ki bo sijala na Prešernovem trgu, je visoka 17 metrov, težka okoli pet ton in okrašena s približno desetimi kilometri luči.

Glavno letošnjo zeleno damo je Mestni občini Ljubljana podaril meščan s Kolezije.

Smreke bodo še na Mestnem in Levstikovem trgu, Pod Trančo, pri Figovcu, na Ljubljanskem gradu, v atriju Mestne hiše, na Mali ulici pred Mestnim igriščem, na Slovenski cesti na križišču s Trdinovo ulico in letos prvič tudi na Trgu mladinskih delovnih brigad.

Praznični sejem, ki vsako leto predstavlja središče družabnega dogajanja v mestu se bo letos rapotezal čez Breg, Cankarjevo nabrežje, Kongresni trg, Prešernov trg, Gallusovo nabrežje, Petkovškovo nabrežje, Stritarjevo ulico in križišče Wolfove ulice ter Kongresnega trga.

Na omenjeni relaciji bo stalo 39 sejemskih hišk z darilnim programom in pestro gostinsko ponudbo..

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice