Magnifico je ostal brez koncerta v parku Tivoli (foto: Bobo).
STA
Čet, 9.5.2024 21:16
O ustreznosti velikih dogodkov v parku Tivoli.

Tanja Lesničar - Pučko v komentarju Boj med hroščkom in traktorjem za Dnevnik piše o ustreznosti velikih dogodkov v parku Tivoli.

»Soorganizator koncerta Igor Arih je razložil, da so 'v dobri veri' že kar vnaprej začeli prodajati vstopnice. 

Noben resen organizator tega ne naredi v 'dobri veri', če ta seveda ni drugo ime za Z. J. Navrgel je še nekaj cinizmov o ogroženosti hrošča puščavnika in se pohvalil, da bo nastopilo 150 glasbenikov! Za Jankovića tak mega koncert ni sporen...

Ker se naravi slabo piše, se naravovarstvena zakonodaja povsod poglablja, in pravila, kaj v park sodi, so se zaostrila. Tako je bila zavrnjena tudi prošnja Magnifica, ki je v parku želel prirediti koncert (foto: Bobo).

Stave se že sklepajo. A pravo vprašanje ni, kaj si zamisli gospod Magnifico in komu župan ustreže. 

Pravo vprašanje je, zakaj župan ne opravlja svojega dela: zakaj ne poišče ene ali več lokacij za vse tovrstne dogodke tudi za njegove ne-prijatelje nekje, kjer ne bi povzročali škode, na kakšnem stadionu ali na stožiškem hipodromu, kje ob Savi, na koncu Barjanke, v Zajčji dobravi ali kjerkoli, kjer ne bi motili nikogar razen krtov? 

Koga od obiskovalcev Magnificovega koncerta zanima lepota tivolskega drevoreda, če pa vsi buljijo v lepega Magnifica? 

Zakaj je treba delati kraval in orati tam, kjer sta namen in ureditev temu najbolj nasprotna, namesto da bi za te namene poiskali lokacije, kjer ne bi bilo povzročene nobene škode in bi lahko vsi po mili volji veselo bruhali?«

Komentarji (9)

Neki Andrej (ni preverjeno)

Pravilno, Srbin naj naredi koncert ki ga je zgradil opankar Janković. Edino tja sodi ta vrata zabave.

ogorčena Ljubl… (ni preverjeno)

Kakšen je to članek? Popolnoma neprimerno komentiranje avtorja! Kdaj so novinarji izgubili občutek za objektivnost in nehali podajati informacije brez osebnega komentiranja, še posebej na tak otročji način.. Sklepati, da bomo vsi obiskovalci koncerta kar bruhali vsepovprek je žaljivo za marsikoga! Zavedajte se, da je to koncert ob 30 obletnici, kjer smo obiskovalci tudi v letih že in spremljamo Magnifica več let, torej ne bo populacija divjih najstnikov...

FRANCI (ni preverjeno)

Ma kakšen članek, kakšen novinar? To je navaden provokator, ki bi koncert dovolil npr na Barju, Zajčji dobravi itd. Da mu j. ebem mater pokvarjeno. Kot da tam pa ni ljudi in raznih živali? Pa naj po koncertu tem hroščkom zrihtajo psihologa pa bo..... Saj živali imajo v tem času itak več pravic kot ljudje.

In reply to by ogorčena Ljubl… (ni preverjeno)

Mrazi (ni preverjeno)

Naj gre na Ado Ciganlijo!

Roberto Car (ni preverjeno)

Popolnoma primitivno izlitje celega bednega in votlega intelekta v par besedah. Papir prenese vse. Draga Tanja, resnično upam, da v tebi enkrat končno zagori podlost, sovraštvo in vse drugo sranje, ki si ga polna. Samovžig bo čudovit. Kot električna baterija v Tesli. Do takrat pa veselo pljuvaj naprej.

FRANCI (ni preverjeno)

Zato pa je treba take "okoljevarstvenike", ki delujejo pod krinko raznih NVO-jev in katerim je samo do državnega denarja, ukiniti saj je njihov namen samo mešanje dreka za svojo korist.

In reply to by Roberto Car (ni preverjeno)

Atomi (ni preverjeno)

Edino pravilno. A ste kdaj pogledali kakšno je naslednji dan. Živa ciganija.

Joža gozdni (ni preverjeno)

Naj se on na jugu parkira

polimonca (ni preverjeno)

Za kozlat, kaj vse moti ljudi. Bi rekel da imaji čist preveč cajta.

Starejše novice