zalastritof
Sre, 15.12.2021 06:57
Ali govorice, da se prestolnici kmalu obeta pokrita kolesarnica, držijo? Preverili smo.

Ljubljana je kolesarsko mesto. Kot smo poročali prejšnji teden, številnih strastnih kolesarjev ne ustavi niti močno sneženje. 

»Kolo je in bo prevozno sredstvo tudi v času zime, če bo urejenost infrastrukture primerna,« so ob tem izpostavili pri Ljubljanski kolesarski mreži.

Ena od pomembnih infrastrukturnih potez je v tem smislu tudi pokrita kolesarnica

Ta ne bi rešila le stisk, s katerimi se kolesarji soočajo ob slabem vremenu, ampak bi tudi preprečila marsikatero krajo kolesa, ki v Ljubljani nikakor ni redkost.

Kaj o pokriti kolesarnici pravijo na občini?

Na ljubljanski mestni občini izpostavljajo, da so že večkrat razmišljali o postavitvi kolesarnice.

»Prepoznali smo potrebo po njej; prav tako so občanke in občani pogosto izražali zanimanje zanjo, vendar smo iskali ustrezne pogoje (prostor, dostop, način validacije ...),« za Ljubljanainfo razlagajo na občini.

Za koliko koles bo prostora?

Potrdili so, da postavitev pokrite in varovane kolesarnice načrtujejo v letu 2022. Dodali so še, da bo v njej prostora za približno sto koles, več informacij pa zaenkrat niso hoteli razkriti. 

»O podrobnostih bomo javnost pravočasno obvestili. To bo pomembna pridobitev za Ljubljano, ki junija prihodnje leto gosti največji mednarodni kolesarski kongres Velo-city,« so sklenili.

Starejše novice