zalastritof
Čet, 9.12.2021 20:40
Preobrat za preobratom. Po enem dnevu ponovnega odprtja stojnic s hrano na Pogačarjevem trgu so jih inšpektorji danes zaprli.

Inšpektorji so danes zaprli štiri sejemske hišice s hrano in pijačo na Pogačarjevem trgu. 

Spomnimo, prodajo hrane in pijače na prazničnih stojnicah je vlada v začetku decembra prepovedala. Včeraj pa je ljubljanski župan Zoran Janković razkril, da jih bodo na Pogačarjevem trgu v prestolnici znova odprli.

In to se je tudi zgodilo, videti je bilo skupine ljudi, ki veseljačijo, naročajo pijačo in nazdravljajo »na otvoritev Ljubljane«. 

Kot razlog za ponovno odprtje je direktor Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Andrej Orač navedel, da gre za tržniško in ne sejemsko dejavnost.

Veselje ni trajalo dolgo

A veseljačenje se je precej hitro zaključilo. Inšpektorji so najemnike po poročanju Slovenske tiskovne agencije obiskali že včeraj, opozorili so jih na kršitev odloka in napovedali, da se bodo danes vrnili in jim napisali globo, če bodo stojnice spet odprte.

In to se je tudi zgodilo. Če ste se danes sprehodili po Ljubljani, ste na Pogačarjevem trgu naleteli na zaprte gostinske stojnice.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je dejal, da je vlada naredila vse, da gostincem omogoči normalno poslovanje.

Gostinci namreč lahko strežejo hrano in pijačo gostom, ki sedijo. Počivalšek je še dejal, da so storili veliko, da se »ta glavni del dejavnosti ohrani«. Ob tem je pozval k spoštovanju odlokov, ki jih je sprejela vlada, še piše Slovenska tiskovna agencija.

Starejše novice