Foto: zajem zaslona/GM
Ljubljanainfo
Čet, 25.1.2024 09:37
Na srečo so načrt za pokol pravočasno zaustavili.

Na Srednji medijski in grafični šoli v Ljubljani so se izognili hudi tragediji. 

Pred kratkim je dijak prvega letnika te srednje šole načrtoval grozodejstvo - teroristični napad. Policijska uprava Ljubljana je za Ljubljanainfo  potrdila, da so bili v tem tednu obveščeni o sumu groženj v okolju ene izmed ljubljanskih izobraževalnih ustanov.

»Na obvestilo smo se nemudoma odzvali in v sodelovanju s šolo in roditelji izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja, ki jih bomo izvajali dokler bo to potrebno. Hkrati so policisti zavarovali dokaze in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma uradno pregonljivega kaznivega dejanja,« so še zapisali in dodali, da več informacij zaradi interesa preiskave ne morejo nuditi.

Na srednji šoli so bili v sredo zjutraj anonimno obveščeni, da obstaja morebitna varnostna grožnja. Nemudoma so stopili v stik s policijo in obvestili ustrezne institucije. 

S starši so opravili razgovor in mladoletni osebi izdali sklep o prepovedi prisotnosti pri pouku in drugih oblikah izobraževalnega dela do zaključka vodenja vzgojnega postopka.

Dijak naj bi sošolcem povedal, da je pripravil načrt, datum in orožje za streljanje na šoli.

Kako v takih primerih postopa policija?

S policijske uprave so nam pojasnili še, da se policisti odzovejo na vsak tovrstni primer in ob prijavi ali zaznavi groženj nemudoma izvedejo vse prve nujne ukrepe za ugotovitev izvora in resnosti groženj, ob tem preverijo vse okoliščine in ukrepajo v skladu s pristojnostmi ter o tem obveščajo pristojne službe. 

»Hkrati pozivamo vse, ki imajo kakršne koli informacije o kakršnem koli pojava nasilja ali groženj ali drugih kaznivih ravnanjih, da o tem takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližji policijsko postajo, lahko tudi anonimno na številko 080 1200. Poziv o prijavi suma kaznivih ravnanj v šolskem okolju velja tako za delavce šole, starše in roditelje, učence, kot tudi vse ostale, ki imajo o tem kakršne koli informacije,« so še dodali.

Komentarji (1)

Devl (ni preverjeno)

Nimajo mulci vec kaj delat kot mislit na bedarije otroci so ogledalo starsev torej

Starejše novice