Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 4.10.2022 15:14
Ljubljanski župan Zoran Janković je razkril, da je v igri za izgradnjo sežigalnice po novem še ena lokacija. Kdo je tisti, ki jo je predlagal?

V začetku julija letos je ljubljanska mestna občina javnosti predstavila projekt sežigalnice odpadkov v Ljubljani, s tem pa dvignila kar nekaj prahu. 

Ljubljanski župan Zoran Janković je že takrat izpostavil: »Osnovni namen sežigalnice je zdravje, čisto okolje in nižje položnice.«

»Glede izpustov upoštevamo zakonodajo Evropske unije, ki bo v poštev prišla konec prihodnjega leta. Torej ne obstoječih zahtev, ampak nove, ki so še bolj zahtevne. Uredba je izdana, na podlagi uredbe se razpiše koncesija. Trije smo oddali željo za to: Ljubljana, Maribor in Celje,« je takrat poudaril. 

Včeraj je izpostavil še: »Če država ne da koncesije, sežigalnice ne bo.«

Katere tri lokacije so v igri?

Janković pa je včeraj razkril, da poleg dveh lokacij, ki sta v igri za sežigalnico v Ljubljani, in sicer v v neposredni bližini Termoelektrarne Toplarne Ljubljana v Mostah in na Letališki cesti ob obvoznici, na občini po novem razmišljajo še o eni lokaciji. 

Gre za Ljubljansko barje, je razkril župan, zanimivo pa je tudi dejstvo, kdo je to lokacijo predlagal. Župan je novinarjem na včerajšnji novinarski konferenci namreč zaupal, da je to lokacijo predlagal predsednik vlade Robert Golob

Starejše novice