Foto: Bobo.
Ljubljanainfo
Pet, 3.11.2023 11:03
Kolikšna najemnina čaka prodajalce na Miklavževem in Prazničnem sejmu v Ljubljani?

Do ponedeljka, 6. novembra, so odprte prijave na javni razpis Turizma Ljubljana. Sprejemajo vloge za najem stojnic na Miklavževem sejmu, sejemskih hišic za darilni program na Prazničnem sejmu ter malih in velikih gostinskih hišic.

Cena najema stojnice na Miklavževem sejmu, ki bo potekal od 3. do 6. decembra na Prešernovem trgu, znaša 333 evrov. Na stojnicah se smejo prodajati izključno izdelki iz testa, lecta, sadje, sladkarije v darilni embalaži, kape, šali, lesene igrače. Izdelki morajo biti primerni za obdarovanje ob Miklavžu.

Praznični sejem bo gostil darilni program od 1. decembra do 1. januarja, pri čemer je cena najema hišice 1700 evrov. Gostinci imajo možnost najema gostinskih hišic na Prazničnem sejmu od 1. decembra letos do 7. januarja 2024, cene najema hišic pa se tam razlikujejo glede na velikost in lokacijo, in sicer od 3000 do 15.000 evrov, dodatno pa bo treba plačati še priklop in pavšalno porabo električne energije. 

V sejemskih hišicah smejo prodajati predmete, ki po svojem namenu in obliki ustrezajo prazničnemu vzdušju in predstavljajo priložnostna darila.

Prednost imajo ponudniki slovenskih produktov ter ročno izdelanih izdelkov, ki so prejeli nagrade s področja umetnostni obrti ali oblikovanja.

Komentarji (1)

ŠIBOR TIMONKA (ni preverjeno)

Sedaj bi se MOL spet rad obogatila na račun tistih, ki delajo...

Starejše novice