Rebeka Sivka
Tor, 20.4.2021 13:39
Na podlagi javnega razpisa za sofinanciranje programov varstva otrok med počitnicami je Mestna občina Ljubljana izbrala 18 programov poletnega počitniškega varstva.

Tudi letošnje leto je Mestna občina Ljubljana poskrbela za poletno varstvo otrok. Sofinancira 18 programov, v katere bo vključeno veliko otrok. 

Organizacija

Pri izvedbi poletnega počitniškega varstva bodo glede na takratno epidemiološko stanje in smernice Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, programi smiselno prilagojeni glede velikosti skupin, morebitne uporabe zaščitne opreme in razkuževanja. 

Vsi programi so deveturni in vključujejo prehrano - kosilo in dve malici. V posamezen program počitniškega varstva je otrok lahko vključen največ dva tedna.

 

 

 

Komu so namenjeni programi 

Programi niso za predšolske otroke, ki bodo s 1. septembrom 2021 vstopili v prvi razred osnovne šole, temveč za otroke, ki bodo v letošnjem šolskem letu zaključili prvi, drugi, tretji, četrti ali peti razred osnovne šole in imajo stalno prebivališče v Mestni občini Ljubljana. 

Programi so namenjeni tudi mladostnikom do 18. leta starosti, če gre za osebe s posebnimi potrebami. Prav tako se lahko programov udeležijo otroci družin, ki nimajo stalnega bivališča v MOL in živijo v študentskih domovih v Ljubljani, vendar le v primeru, da otroci obiskujejo osnovne šole v Ljubljani

Ne glede na navedeno ceno programa, imajo vsi izvajalci na voljo mesta za socialno ogrožene otroke, za katere je varstvo v celoti brezplačno.

Prijave

Izvajalci poletnega počitniškega varstva bodo z zbiranjem prijav otrok začeli v torek, 4. maja ob 7. uri. Za dodatne informacije glede programov in prijav se obrnite neposredno na izvajalce.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice