Slika je simbolična.
STA
Pon, 14.3.2022 07:38
Slovenska policija bo ta teden v okviru mednarodne akcije 24-Blue RAD poostreno nadzirala železniški promet po vsej državi.

Poseben poudarek bodo namenili preverjanju ilegalnih migracij in odkrivanju tihotapskega blaga v železniškem prometu, na primer prepovedanih drog, orožja in cigaret.

Kot so na policiji zapisali v sporočilu za javnost, bodo v času od 14. do 20. marca po vsej državi izvajali posamične, 24-urne, poostrene nadzore železniškega prometa tako na mejnih prehodih za železniški promet kot na tovornih in potniških vlakih, zlasti mednarodnih

S tem se Slovenija pridružuje mednarodni akciji 24-Blue RAD, ki jo koordinira evropsko združenje policij RAILPOL in jo bodo istočasno izvajali v vseh državah članicah.

Policisti bodo nadzirali predvsem mednarodne potniške in tovorne vlake ter bolj obremenjene vlake v notranjem potniškem prometu, nadzor pa bodo izvajali tudi na večjih železniških postajah, z namenom odkrivanja in preprečevanja kaznivih dejanj, prometa s prepovedanimi drogami, vandalizma, kršitev javnega reda, nezakonitega prehajanja meja ter odkrivanja iskanih oseb.

Preverjali pa bodo tudi garderobe...

V ta namen bodo preverjali tudi garderobe za hrambo prtljage in prostore za najdene predmete ter ugotavljali identiteto potnikov s preverjanjem v nacionalnih in schengenskih bazah podatkov.

Pri nadzoru si bodo pomagali tudi z različnimi tehničnimi sredstvi, kot so infrardeče kamere, endoskopi, merilniki CO2 ali detektorji kovin.

Pri nadzoru železniškega prometa bodo skupaj s policijo sodelovali tudi uslužbenci Slovenskih železnic.

Starejše novice