Ljubljanainfo
Sre, 10.11.2021 10:44
Družbena omrežja omogočajo zelo hitro deljenje informacij, ne glede na to, ali gre za resnične ali povsem izmišljene. Tako je več uporabnikov delilo informacijo o stanju hospitaliziranih covid bolnikov, ki pa je popolnoma napačna.

Pred dnevi je na Twitterju zaokrožila objava o številu covid pacientov v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, v kateri je uporabnik tega družbenega omrežja zapisal, da je večina covid bolnikov na intenzivni negi polno cepljenih.

A to ne drži. Odzvala pa se je tudi mariborska bolnišnica. 

»V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je na intenzivni negi 18 covid pacientov, od tega 13 polno cepljenih,« je zapisal uporabnik Twitterja. 

»Lahko preverimo ta podatek,« je vprašal drugi uporabnik in k odgovoru pozval Univerzitetni klinični center Maribor.

Ta se je odzval na zapis in opisal trenutno stanje v bolnišnici. »Na covid intenzivni terapiji imamo 34 pacientov, od tega je pet pacientov polno cepljenih. To je 14,7 odstotkov, povprečna starost je 63,8 let,« so pojasnili. 

Skupaj hospitaliziranih 125 bolnikov

Kot so včeraj sporočili iz mariborske bolnišnice, je število vseh hospitaliziranih covid bolnikov naraslo na 125. 

Od tega je na intenzivnem zdravljenju 34 pacientov, na akutnem oddelku pa 91 pacientov. Povprečna starost bolnikov na akutnem oddelku znaša 67,6 let, na intenzivnem oddelku pa 63,9 let.

Starejše novice