Foto: TW/Klino88.
Ljubljanainfo
Pet, 1.12.2023 11:02
Igrišče na stadionu Stožice je nujno potrebno obnove.

»Saj ni res, pa je« bi lahko zapisali. Včerajšnja nogometna tekma petega kroga skupinskega dela Konferenčne lige med domačo Olimpijo in francoskim Lillom bo šla v zgodovino - a zaradi vseh napačnih razlogov.

Rezultatsko zeleno-beli žal niso bili kos mnogo bogatejšemu in izkušenejšemu nasprotniku, ki je relativno zlahka prišel do vodstva z 0:1 v prvem in ga nato nadgradil za končnih 0:2 v drugem polčasu. A lepemu število navijačev (dobrih 4000) bo morda najbolj v spominu ostalo nekaj drugega - katastrofalno stanje zelenice na največjem slovenskem stadionu.

Da igrišče ni idealno, je bilo jasno že pred tekmo. O menjavi zelenice na največjem slovenskem stadionu so razmišljali že lani jeseni, na glas se je o tem govorilo tudi letos pred septembrsko reprezentančno akcijo, obakrat se ni zgodilo nič. 

Že več mesecev pa skoraj ne mine tekma, da ne bi poslušali izjav o slabem igrišču. Timi Max Elšnik, ki je na njem preživel nešteto minut tako v klubskem dresu kot v majici z državnim grbom, ga je oktobra po srečanju proti Finski javno označil za »njivo«.

»Igrišče nikomur v Sloveniji ni v ponos,« je bil jasen trener Zmajev Zoran Zeljković. Nemški sodnik Sven Jablonski je odločitev o tem, da bo tekma odigrana, po posvetovanju z obema trenerjema in kapetanoma sprejel približno eno uro pred začetkom obračuna. 

Trener Lilla Paulo Fonseca je že pred srečanjem razmere opisal kot »grozne«, ducat »prostovoljcev« pa je odvečno vodo pivnalo kar z brisačami ...

Upravljalec igrišča, javni zavod Šport Ljubljana, ki ima edini tudi pristojnost za ukrepanje (klub je zgolj najemnik stavbe), bo moral v izogib novi farsi in morebitnim odpovedim tekem v prihodnosti nujno čim prej ukrepati.

Posmehovanja raznoraznih medijev in drugih klubov so se hitro razširila po spletu.

Foto: Zajem zaslona/SportSport.ba
Foto: Zajem zaslona/Dailystar.co.uk

Komentarji (2)

Antonovich (ni preverjeno)

Kaj je narobe z upravljalci igrišča?
V svetu se ne govori o njih, ponižujejo naš narod! Edini, ki bi lahko imeli korist od tega, so proizvajalci brisač, s katerimi so pivnali vodo z igrišča. Kam smo prišli....bolano!

ŠIBOR TIMONKA (ni preverjeno)

Na takem terenu bi prej pričakoval ženske borbe v blatu... Hrčki pa bi lahko priprli gofljo. Koliko krat smo že videli, kako v morje perejo cisterne za gnojnico..?

Starejše novice