Anonimnež (ni preverjeno)
Čet, 22.12.2022 14:00
Prebivalci Kotnikove bijejo boj z tamkajšnjimi odvisniki že več kot deset let, situacija pa naj bi bila čedalje slabša.

Oglasili so se zaskrbljeni prebivalci Kotnikove ulice v Ljubljani, kjer naj bi se zaradi metadonske ambulante v bližini zbirali odvisnki.

»Stanje je grozno, Mestna občina Ljubljana pa ignorira vsa naša pisma. Tudi klicanje policije prav nič ne pomaga, saj pridejo 'na ogled' šele štiri ure pozneje ter praktično takoj tudi odpravijo nazaj,« je zapisal zaskrbljen prebivalec Kotnikove.

Primorani v lastno plačevanje varovanja

Ker na omenjenem območju živijo družine z malimi otroci so prebivalci zaskrbljeni predvsem zaradi uporabljenih igl, ki ležijo praktično povsod ter predstavljajo nevarnost tako za otroke kot tudi odrasle.

Prebivalci naj bi zaradi izrednih razmer bili primorani tudi iz lastnih žepov plačevati mesečno varovanje garažne hiše in blokov.

»Odvisniki se mirno sprehajajo po naših zasebnih zemljiščih in lastninah, malo in veliko potrebo opravljajo kar na pločnikih ter po flasadah blokov,« je dejal prebivalec Kotnikove.

Zaradi velikega števila odvisnikov, ki se zbirajo na omenjen območju, so se bili prebivalci primorani znebiti vsega zelenja in večine okoliških klopi, saj so sicer na njih puščali igle ter spali.

Drogiranja in predprodaje vsem na očeh?

V neposredni bližini zdravstvenega doma na Metelkovi, kjer je tudi metadonska ambulanta, pred sedežem Družbe za razvoj infrastrukture lahko že v zgodnjih jutranjih urah opazimo zajetno število odvisnikov, ki pridejo po svojo dozo metadona -  zdravila, ki se uporablja v vzdrževalnem metadonskem programu pri zdravljenju odvisnosti od opiatov.

Tam se pred bližnjo trgovino, na ploščadi, na očeh vseh stanovalcev in mimoidočih drogirajo ter še dolge ure zadržujejo.

Zaposlena v tamkajšnji trgovski trgovini Mercator nam za Ljubljanainfo zaupa, da je takšno zbiranje stalnica vsakega dneva. V poletnem času, ko so dnevi daljši in predvsem toplejši pa naj bi se tam zadrževali praktično cele dneve.

»Kaznovanje »strel v prazno«

Na ploščadi pred sedežem Družbo za razvoj infrastrukture naj bi se dogajale tudi vsem na očeh očitne predprodaje drog.

Stanovalci so zaskrbljeni, otroci prestaršeni, občina pa na njihove pobude ostaja gluhonema.

»Naši brezdomni in tudi uživalci, dokler ne naredijo nekega prekrška, se tam lahko zadržujejo. Nimamo nobenega zakona, niti odloka, ki bi prepovedal zbiranje oziroma nahajanje na javnih površinah. Kaznovanje teh ljudi pa je, lahko rečem, strel v prazno, ker nimajo niti financ,« je na omenjeno problematiko že pred časom dejal ljubljanski podžupan Dejan Crnek.

Komentarji (2)

Prodajalec (ni preverjeno)

Ti kurčevi horserji tudi grozijo zaposlenim po okoliških trgovinah s pozitivnimi iglami. To niti živali niso. Ta gamat je sam za postrelit.

Jože (ni preverjeno)

To je sam veliki skem,začaran krog!!!Denar se vrti v ambulanti,kao neka pomoč,vsi bi najraje pobijal......poglej prvo v ogledalo....peace

Starejše novice