Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Čet, 22.12.2022 07:00
Leto 2022 nam jo je dodobra zagodlo, ko govorimo o dela prostih dnevih. Tako je le osem praznikov padlo na delovne dni. Preverili pa smo, koliko prostih dni si lahko obetamo v letu 2023.

Letošnje leto se že bliža koncu. Le še nekaj dni nas loči, da bomo vstopili v leto 2023, zato si ne moremo kaj, da ne bi že preračunavali dela prostih dni v prihajajočem letu.

Iztekajoče leto nam jo je kar zagodlo, saj je le osem praznikov padlo na delovne dni. Veliko boljše pa se nam piše prihodnje leto, ko bo takšnih dni kar 11.

Če tako kot mi tudi vi že načrtujete dopust v novem letu, potem morate obvezno vedeti, kako se vam splača kombinirati dopustniške dneve in prihajajoče praznike. Tako smo preverili, kako radodarno bo leto 2023.

Dopustu lahko prištejete 11 prazničnih dni oddiha

Že sam začetek novega leta bomo lahko proslavili z daljšim oddihom, kajti 2. januar pade na ponedeljek. Tako se bomo na delo znova vrnili šele v torek. 

Naslednjega dela prostega dneva bomo nato deležni v sredo, 8. februarja, ko praznujemo slovenski kulturni praznik Prešernov dan. Nato pa bo treba počakati do aprila, ko bomo 10. aprila praznovali velikonočni ponedeljek.

A že naslednji praznik sled le nekaj dni kasneje, ko bomo v sredo, 27. aprila, praznovali dan boja proti okupatorju. Nato pa sledita še 1. in 2. maj, praznik dela, ki ju bomo praznovali v ponedeljek in torek.

Znova bo kar nekaj tednov potrebno počakati do naslednjega praznika, ki bo padel na delovni dan. To bo Marijino vnebovzetje, ki ga bomo obeležili v torek, 15. avgusta. 

V torek, 31. oktobra, sledi še dan reformacije, naslednji dan, 1. novembra, pa bomo obeležili dan spomina na mrtve

Za konec leta pa sledita še božič, ki bo padel na ponedeljek in dan samostojnosti in enotnosti, ki bo padel na torek, 26. decembra.

Za lažje načrtovanje smo vam spodaj pripravili pregled praznikov oziroma dela prostih dni v prihajajočem koledarskem letu:

Starejše novice