Slika je simbolična
Pia Seidl
Čet, 23.3.2023 11:10
Na območju Šiške je v zadnjem času zagorelo več osebnih avtomobilov, barak in smetnjakov, a vzroki za požige ostajajo neznani. Meščan se je v skrbi za svoje domače okolje obrnil na pristojno institucijo in prosil za ukrepanje.

Zaskrbljen meščan ljubljanske občine je na pobudah meščanov posvaril pristojne k ukrepanju. Opozoril je predvsem na omenjen del Ljubljane, kjer naj bi se požigi zadnji dve leti le stopnjevali.

Zapisal je:

»V Šiški je tekom tega vikenda zgorelo deset vozil, kar nekaj kant za smeti, pretekli teden tudi avti, barake, kante. Dve leti se požigi na tem koncu Ljubljane samo stopnjujejo. Ljubljana ni več najlepše mesto, ampak postaja nevarno mesto. Pozivamo vas, da kaj ukrenete, ne da se ponovno izrečete za nepristojne.«

Sam je mnenja, da Ljubljana postaja nevarno mesto. Kaj o tem pravijo na ljubljanski občini?

Prejšnjo soboto je v območju Šiške zagorelo kar osem osebnih vozil. Tudi v januarju so gasilci na enakem območju gasili dva osebna vozila, ogenj pa je poškodoval tudi fasado stanovanjskega bloka. Kljub vsemu naštetemu je meščan še zapisal, da so goreli ne le osebni avtomobili, temveč tudi smetnjaki in barake.

Kaj je vzrok za požige?

Kaj o tovrstnem vandalizmu pravijo na Mestni občini Ljubljana in kako bodo pristojni ukrepali? Ljubljanska občina naj bi že opravljala aktivnosti, ki stremijo k ukinitvi nevarnih dejanj in bo naprej opravljala nadzorne naloge.

»Na podlagi vašega pisanja vam lahko povemo, da se problematike vandalizma zavedamo in že izvajamo aktivnosti, saj mestno redarstvo že z samo prisotnostjo in vidnostjo prepreči morebitna kazniva dejanja.

Kljub temu, da gre za kaznivo dejanje in da mestno redarstvo ni pristojno za tovrstne zadeve, smo ob zaznavi ali prijetju storilca kaznivega dejanja dolžni o tem obvestiti drug prekrškovni organ, v tem primeru Policijo.

Zakonsko določilo ima mestno redarstvo zapisano v 13. členu Zakona o Občinskem redarstvu, da lahko zadrži osebo, zaloteno pri storitvi kaznivega dejanja, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti.

Lahko vam povemo, da bomo tudi v bodoče nadaljevali z nadzorom ob rednem opravljanju svojih nalog na širšem območju Šiške, Dravelj in Šentvida in ob zaznavi kršitev ustrezno ukrepali.«

Komentarji (1)

Silvester (ni preverjeno)

Južnjaki so na delu. Jim je Janković naročil da vse kurijo.

Starejše novice