Ljubljanainfo
Čet, 31.8.2023 11:52
Močno deževje je te dni znova prizadelo tudi območje Prevalj, a so imeli prevaljski gasilci, ki so se odzvali na kritične razmere, pri delu največ težav ne zaradi zahtevnosti dela, temveč zaradi pomanjkanja ustrezne opreme.

Prevaljski gasilci so v minulih dneh javno opozorili, da so že dlje časa podhranjeni z opremo, kar jim onemogoča učinkovito delovanje v kritičnih razmerah, s katerimi se soočamo zadnje tedne. 

Kot so zapisali, po vseh intervencijah od začetka avgusta nimajo več dovolj opreme za pomoč ljudem ob novih nalivih in nesrečah ter tudi denarja za nakup opreme ne, prav tako denarja nima občina.

Ob tem je predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Prevalje Andrej Stermec ocenil, da bi samo za nujne nakupe cevi, potopnih črpalk, oblek in škornjev za posredovanje trenutno potrebovali okoli 122.000 evrov.

Bili so slišani ...

»Za rešitev težav z nakupi opreme za gasilce je včeraj na moj telefon prišel klic izjemnega človeka z donacijo v višini 122.000 evrov! Naročilnice za opremo so že pri dobaviteljih! Solze sreče in veselja ... Iskrena hvala, med pravimi ljudmi se včasih dogajajo tudi čudeži ...,« je na družbenem omrežju Facebook davi zapisal župan občine Prevalje Matic Tasič.

Čudovite dobrodelne zgodbe pa prihajajo tudi iz Dravograda. Naja se je odločila, da bo s prodajo zapestnic zbirala prostovoljne prispevke tamkajšnje gasilce.

Mladi par iz Dravograda pa se je odločil, da tamkajšnjim gasilcem namenil ves izkupiček iz fantovščine in dekliščine. 

Starejše novice