Foto: Mediaspeed
Rebeka Sivka
Tor, 30.11.2021 12:31
Ljubljanski župan Zoran Janković je komentiral današnji požar večjega obsega v ljubljanskem skladišču. Kaj je povedal?

Poročali smo o obsežnem požaru na Plemljevi ulici v Ljubljani. Zagorelo je skladišče, gasilci pa se s požarom še vedno borijo. 

Gre za požar večjega obsega, dim pa se je razširil na širše območje.

Zaradi požara uničen skoraj ves objekt

Nekaj po 6. uri je ogenj zajel že dve tretjini objekta. Okoli 8. ure je bil uničen skoraj ves objekt. Gasilci gasijo manjši del objekta, ostalo je že zgorelo. 

Gašenje izvaja 158 gasilcev s 35 vozili, poroča uprava za zaščito in reševanje. 

Jankovića o požaru obvestili ob petih zjutraj

Ljubljanski župan je bil o požaru v Vižmarjah obveščen že zgodaj zjutraj

»Informacija o požaru je do mene prišla ob petih zjutraj, gasilci so bili takrat že na terenu. Vzroka ne poznamo, počakati moramo na policijsko poročilo. Požar je omejen, ni pa še pogašen. Zahvalil bi se gasilcem,« je dejal ljubljanski župan. 

»Vsak mora za svoj objekt skrbeti«

Zaradi obsežnega požara je vonj po dimu prisoten tudi v centru Ljubljane. Na vprašanje, kaj je mogoče ukreniti, da bi zaščitili zrak in okolje v takih primerih, je Janković odgovoril: 

»Tu je najprej odgovornost vsakega lastnika, vsak mora za svoj objekt skrbeti. Požar se seveda lahko zgodi, Ljubljana je še vedno glavno mesto s številnimi objekti.«

Ljubljanski župan je izpostavil tudi nekaj preteklih problematik Ljubljane, ki pa so jih po njegovih besedah že rešili. 

»V preteklosti smo ob južnem vetru zavohali tudi naše smetišče na barju. Zdaj smo uredili, da tega vonja ni več. V preteklosti so nas komisije že nagradile za čisti zrak. V prihodnosti nameravamo tudi zmanjšati porabo premoga za 70 odstotkov,« je izpostavil.

 

 

Starejše novice