Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sob, 26.3.2022 07:40
Zaradi podražitve vseh surovin, se je letos podražil tudi sladoled. Na različnih lokacijah po Sloveniji smo preverili, koliko letos stane kepica sladoleda.

Pomladne temperature so končnu tu in sezona sladoleda se je začela. A naj vas račun za prvo letošnjo kepico najljubšega sladoleda ne preseneti.

Dražja bo za vsaj 20 centov.

Kepica sladoleda v Mariboru nič več 1,30 evra

V Sladolednici Lastovka so za Mariborinfo potrdili, da so morali sladoled podražiti za 20 centov. Dvig cene pripisujejo rasti cen vseh surovin, tudi italijanskim sestavinam. Podražila se je tudi elektrika in voda, še pojasnjujejo. Kljub temu upajo, da bo sezona dobra.

V Slaščičarni Borovnica se je sladoled prav tako podražil za 20 centov. Kot so dejali, se je podražil celotni material, »podražitve so iz dneva v dan, noben ne zagotavlja za iste cene«, še dodajajo. 

»Za 1,30 evra smo imeli lani več zaslužka, kot letos za 1,50 evra,« so povedali.

Težave vidijo tudi v dobavljivosti sestavin za sladolede. Ker surovin vsepovsod zmanjkuje, ne vedo, ali jih bo dovolj.

V Borovnici sicer upajo na dobro sezono, a poudarjajo, da so prestrašeni.

Tudi v Teti Fridi so za Mariborinfo potrdili, da se bo sladoled zagotovo podražil, za koliko pa še niso povedali.

V Slaščičarni Ilich pa so nam pojsnili, da so podražili vse izdelke, ne samo sladoleda. Kot razlog navajajo predvsem dvig cen vseh surovin. Osnovna kepica sladoleda pri njih letošnjo sezono stane 1,90 evra. 

Tudi na Ptuju kepica za 1,50 evra

Tudi v Slaščičarni Zvezda na Ptuju so za uredništvo povedali, da so ceno sladoleda letos podražili za 20 centov. Kepica sladoleda zdaj stane 1,50 evra.

Kot pojasnjujejo, se je dvignila cena vseh surovin – od sladkorja, baze za sladoled, do korneta in mleka: »Ena vreča sladkorja je letos osem evrov dražja, korneti so dražji za deset evrov.«

Tudi elektrika se bo zagotovo še podražila, dodajajo.

»To se meni zdi drago, glede na plače v Sloveniji,« priznava lastnik, ki pa pojasnjuje, da drugače ne gre.

Zaradi dviga cen vseh surovin namreč ne vidijo druge rešitve.

V Pomurju včasih kepica za 0,80 evra ali en evro, zdaj pa ...

V kavarni in slaščičarni Nabucco v Gornji Radgoni pravijo, da so cene sladoleda in ostale ponudbe že nekoliko zvišali, če bo šlo tako naprej, pa bodo morali v prihodnje cene še zvišati. Kepica sladoleda pri njih stane sicer 1,60 evra, pred tem pa so jo prodajali za 1,40 evra.

Priljubljeni soboški sladoledar Niki nam razloži, da so se osnovne sestavine precej podražile, zato so tudi oni nekoliko dvignili ceno sladoleda.

Kepico Nikijevega sladoleda po novem dobite za 1,30 evra, kar pomeni, da so ceno iz 1,20 evra zvišali za deset centov. 

Nedaleč stran od Nikija deluje tudi znana Slaščičarna Ben Samy, ki je v Murski Soboti prisotna že več kot pol stoletja. Tudi v njihovi slaščičarni so ceno kepice dvignili za deset centov, odslej boste tako za njo odšteli 1,30 evra.

V novi murskosoboški slaščičarni Davinci ponujajo kepico sladoleda za 1,40 evra, ponudbo premium sladoledov iz naravnih sestavin pa za 1,80 evra, o dodatnem zviševanju cen pa trenutno ne razmišljajo. 

Sladoledarna Sali v Beltincih ponuja kepico sladoleda za 1,30 evra, nedaleč stran v Zvezda Beltinci pa so imeli kepico sladoleda za 1,30 evra, zaradi trenutnih razmer pa so ceno zdaj nekoliko zvišali, in sicer na 1,40 evra. 

V kavarnah Metropol si lahko kepico sladoleda privoščite za 1,40 evra, v kolikor želite dva mešana okusa pa boste za kepico odšteli 1,50 evra. Kot pravijo, cene sladoleda za zdaj ne bodo zviševali. 

Ena kepica v prestolnici že 2,20 evra

V Cacaotu so za uredništvo pojasnili, da letos še niso podražili cen. Osnovna kepica sladoleda pri njih stane 2,20 evra.

V sladoledarni Vigo pa so nam potrdili, da so sladoled podražili za 20 centov.

Starejše novice