Eurospin Ljubljana.
Ljubljanainfo
Tor, 22.3.2022 20:26
Ste tudi vi opazili izobešene napise o omejitvah nakupov? Zaradi povečanega povpraševanja v nekaterih trgovinah prihaja do težav v dobavi določenih izdelkov.

Kot smo že poročali, trgovci svarijo, da panika in nakupovanje na zalogo nista potrebna. Zaradi povečanega povpraševanja po olju in moki pa v nekaterih trgovinah prihaja do težav v dobavi, posledica so skoraj prazne trgovinske police. 

»Zaradi nedobavljene akcijske moke, je trenutno ni na zalogi«

Ker imajo nekateri trgovci težave z dobavo, so na trgovskih policah izobešeni napisi, kot so: »Zaradi nedobavljene akcijske moke, je trenutno ni na zalogi« in »zaradi trenutnih razmer in zagotavljanja neprekinjene oskrbe se na posamezni račun omeji nakup na največ dva kosa moke.« 

Napise na fotografijah je možno zaslediti tudi v Eurospinu v Murski Soboti, kjer naj bi po naših informacijah jutri prejeli dobavo izdelkov, ki jih trenutno primanjkuje. 

V enem izmed mariborskih Eurospinov so ti napisi nad oljem in moko - olja je na policah dovolj, moke pa precej manj.

V Eurospinu na Ptuju so prav tako izobešeni napisi o omejitvah nakupov, a so police z oljem in moko v primerjavi s soboškimi dobro založene. 

Tudi v Eurospinu v Ljubljani, pa se pojavljajo napisi »Ni: moka, olje, mleko« 

Za več uradnih informacij o tem, kakšno je trenutno stanje z omejitvami nakupov določenih izdelkov in z dobavo, smo se obrnili na Eurospin, a na njihove odgovore še čakamo. 

Spomnimo ...

Kot so pred dnevi za uredništvo odgovorili iz Eurospina, opažajo, da se je v njihovih trgovinah v zadnjih dneh precej povečalo povpraševanje po moki in ostalih osnovnih živilih.

»Razlogov za nakup večjih količin je več, in sicer višanje cen, psihološki vidik, ki je povezan s trenutnimi razmerami v Ukrajini in kopičenjem zalog osnovnih živil pa tudi zbiranje hrane za humanitarno pomoč Ukrajini,« so odgovorili takrat. 

Kot smo že poročali, pojasnjujejo tudi, da zaradi povečanega povpraševanja prihaja v njihovih trgovinah do problemov v dobavi, saj dobavitelji niso bili pripravljeni na tako povišanje dostave.

Hofer se zaradi razvejane mreže dobaviteljev hitro prilagaja spremembam

»Pri Hoferju pozorno spremljamo razmere na slovenskem in tujih trgih, a ker sodelujemo z zelo razvejano mrežo tako domačih kot tujih dobaviteljev, se lahko hitro prilagajamo morebitnim spremembam na trgu in tako svojim kupcem zagotavljamo široko paleto prehrambnih in drugih izdelkov,« so za uredništvo pojasnili v Hoferju.

V zadnjem času so, kot pravijo, sicer zaznali nekoliko večje povpraševanje po olju in moki, kar  delno pripisujejo tudi dejstvu, da je po njihovih trgovinah že dva vikenda potekala akcija zbiranja izdelkov za pomoč otrokom in družinam v stiski v Sloveniji in Ukrajini, ki jo organizirajo v sodelovanju s Slovensko Karitas in bo potekala še prihodnji vikend.

»Tako moka kot olje se namreč kot osnovni živili pogosto znajdeta v košari, v kateri zbiramo izdelke za posameznike in družine v stiski. Sicer pa lahko kupci pri nas opravijo nakup v količini za gospodinjstvo,« pojasnjujejo. 

Dobava zaenkrat poteka kot običajno in ob tej priložnosti bi želeli kupce pomiriti, da ni nobene potrebe po ustvarjanju večjih zalog izdelkov: »Tudi v času epidemije smo že dokazali, da lahko zagotavljamo nemoteno delovanje dobavne verige.« 

Spar: Dobave izdelkov so nemotene

Za uredništvo so v Sparu povedali, da v podjetju in tudi v celotnem koncernu vseskozi natančno spremljajo dogajanje na trgu.

»Trenutno zaznavamo porast pri nakupovanju osnovnih živil, kot sta moka in olje, pri čemer pa v tem trenutku ne vidimo potrebe po omejitvah nakupov, saj so dobave izdelkov nemotene in potrošnikom zagotavljamo vse ključne proizvode.

Zaradi nekoliko povečanega povpraševanja se je v zadnjih dneh občasno lahko zgodilo, da so bile določene police bolj prazne kot običajno. Vendar pa naš sistem naročanja zazna pomanjkanje določenega produkta v posamezni poslovalnici, zato lahko police hitro ponovno napolnimo,« odgovarjajo. 

Starejše novice