Foto: Mestna občina Ljubljana
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Tor, 7.6.2022 15:43
V Ljubljani je trenutno na stojalih, postavljenih na javnih površinah, mogoče prikleniti približno 10.000 koles, junija pa bodo odprli še varovano pokrito kolesarnico.

»Kolesarskih stojal imamo v Ljubljani že preko 10.000, v zadnjem letu smo jih dodali 300, vsaj še 200 pa jih bomo dodali tekom Evropskega tedna mobilnosti, ko bomo kolesarska stojala, ki jih bomo porabili za namene konference, postavili pred osnovne šole in vrtce,« je povedal Matic Sopotnik z oddelka za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine Ljubljana

Evropski teden mobilnosti bo potekal med 16. in 22. septembrom 2022. Mestna občina Ljubljana je nazadnje postavila kolesarska stojala na Dunajski cesti, natančneje pri Gospodarskem razstavišču in pri Astri, ter pri Vrtcu Trnovo, na Eipprovi ulici in pri otroškem igrišču v Kašlju. 

Kmalu bo na voljo za uporabo pokrita kolesarnica 

V sredini junija občina načrtuje tudi odprtje prve pokrite varovane kolesarnice, ki se bo nahajala v garažni hiši Kongresni trg. V njej bo prostora za okoli sto koles, na izbranih lokacijah pa bodo postavili še štiri manjše premične varovane kolesarnice.

»Na voljo bo tudi nekaj polnilnih mest za električna kolesa, zato da bodo na svoj račun res prišli vsi kolesarji,« je povedal Sopotnik in dodal, da bo uporaba kolesarnice brezplačna.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice