Slika je simbolična. / Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Pet, 10.3.2023 15:50
Na gradbišču so se v zadnjih mesecih že večkrat zgodili incidenti.

Po poročanju MMC RTV SLO je bilo ob gradbišču kanalizacijskega kanala C0 v Ljubljani dopoldne spet napeto. Več lastnikov zemljišč je grozilo, da bodo s traktorji podrli varovalno ograjo. Na kraj je prispela policija.

Lastniki zemljišč so z okoli 10 traktorji grozili, da bodo podrli ograjo, s katero je obdano gradbišče, je poročal portal 24ur. Na drugi strani ograje, na delovišču, so jih delavci opozarjali, da ogrožajo varnost ljudi na varovanem območju.

Na gradbišču so se v zadnjih mesecih večkrat zgodili incidenti. Več lastnikov zemljišč, ki trdijo, da gradnja poteka brez gradbenega dovoljenja, je že v preteklosti skušalo podreti varovalno ograjo. Nazadnje je prišlo do pretepa z varnostno službo, ki jo je najela ljubljanska občina, ki izvaja projekt.

Ljubljanski župan Zoran Janković je večkrat dejal, da imajo vsa potrebna dovoljenja za gradnjo in da bodo projekt dokončali, vse, ki bodo nezakonito ovirali projekt, pa bodo primorani obravnavati preko sodišča.

Ker novi kanal poteka prek vodovarstvenega območja na območju Kleč, nekateri menijo, da bi lahko bila v primeru nesreče ogrožena oskrba Ljubljane s pitno vodo.

Povezovalni kanal C0 je del projekta nadgradnje sistema odvajanja komunalne odpadne vode v občinah Medvode in Vodice ter gradnje povezovalnega kanala v Mestni občini Ljubljana. Gradnja je v občinah Medvode in Vodice končana, v ljubljanski občini pa gradnja poteka še med Črnučami in Brodom.

Starejše novice