Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 11.1.2022 17:56
Mestna občina Ljubljana se bo na odločitev sodišča, ki je parcelo z vrtovi ob Plečnikovem stadionu prisodilo naselju Fond, pritožila.

Plečnikov stadion je bil zgrajen leta 1925, po presoji mreže organizacij za zaščito evropske kulturne dediščine Europa Nostra pa je bil uvrščen med najbolj ogrožene primere evropske kulturne dediščine leta 2020. 

Zgodba o prenovi stadiona oziroma izvedbi projekta Bežigrajski športni park se vleče že skoraj 15 let. Projekt spremljajo številni zapleti, med njimi je tudi pridobivanje gradbenega dovoljenja.

Sodišče je v postopku ugotovitve skupnega pripadajočega zemljišča, ki so ga prebivalci naselja Fond začeli jeseni 2009, parcelo z vrtovi prisodilo naselju, je po poročanju Slovenske tiskovne agencije v začetku tedna sporočila Karmen Stariha. Kot je v imenu Koordinacijskega odbora stanovalcev Fondovih hiš sporočila Stariha, prebivalci odločitev sodišča pozdravljajo.

To parcelo je Mestna občina Ljubljana kot svoj delež vložila v projekt Bežigrajski športni park. 

»Upoštevali bomo sodbo sodišča«

Pričakovano, Mestna občina Ljubljana se bo na sodbo pritožila.

»Absolutno bomo šli v pritožbo. Po 11 letih imamo dobre argumente. To zemljišče smo pridobili na podlagi sodne poravnave, od Slovenskih železnic,« je danes poudaril ljubljanski župan Zoran Janković.

Na vprašanja o tem, kaj bodo storili, če s pritožbo ne bodo uspešni, danes ni želel odgovarjati. 

»Upoštevali bomo sodbo sodišča,« je sklenil.

Starejše novice