Maksimilijan N…
Pon, 12.6.2023 10:12
V uredništvu Ljubljanainfo smo zbrali pomembne informacije o vseh ljubljanskih kopališčih.

S sončnim vremenom in višjimi temperaturami se v Ljubljani ponovno odpira sezona kopanja na kopališčih.

V prestolnici obstaja pestra izbira bazenov za lajšanje vročih poletnih dni, zato smo pripravili primerjavo cen in ponudb posameznih mestnih kopališč.

Kopališče Kolezija

Viško Kopališče Kolezija na Gundulićevi 7 je najstarejše ljubljansko kopališče - zgrajeno je na mestu nekdanjega kopališča iz 19. stoletja. Prav zato v glavnem mestu uživa kultni status; marsikateri se občan se ob obisku spomni na neštete preživete ure na Koleziji iz svoje mladosti.

Glavna sezona kopanja se je na Koleziji odprla minuli konec tedna in bo trajala vse do začetka septembra.

CENA VSTOPNICE: Odrasli 11 evrov; otroci, dijaki, študenti, upokojenci devet evrov - ob vikendih in praznikih se obe ceni podražita za tri evre.

Poleg kopanja na Kopališču Kolezija nudijo še dostop do savn.

Kopališče Kodeljevo

Naslednje kopališče na tem seznamu je Kopališče Kodeljevo, ki nosi ime po čudovitem delu Ljubljane, kjer se nahaja - natančneje na Ulici Carla Benza 11. Gre za dvodelni kompleks, ki zajema tako pokriti bazen kot tudi zunanji del s tobogani za mlajše in zelenimi površinami za poležavanje.

Na zunanjem delu kopališča se sezona še ni odprla, to lahko pričakujemo proti koncu meseca junija.

CENA VSTOPNICE - POKRITI DEL: Odrasli 7,50 evra; otroci, dijaki, študenti, upokojenci 5,50 evra - ob vikendih in praznikih se odrasla vstopnica podraži za en evro, ostale pa za dva evra.

CENA VSTOPNICE - ZUNANJI DEL: Odrasli 9,50 evra; otroci, dijaki, študenti 6,50 evra - ob vikendih in praznikih se odrasla vstopnica podraži za 1,50 evra, ostale pa za en evro.

Kopališče Tivoli

Kopališče Tivoli je še ena kultna lokacija za vse navdušence vodnih športov v Ljubljani. Gre za pokrito kopališče v neposredni bližini središča mesta, na Celovški cesti 25.

Kopališče Tivoli je odprto čez celotno leto. 

CENA VSTOPNICE: Odrasli 7,50 evra; otroci, dijaki, študenti, upokojenci 5,50 evra - ob vikendih in praznikih se odrasla vstopnica podraži za en evro, ostale pa za dva evra.

Kopališče Vevče

Kot zanimivost dodajmo še, da se Ljubljani obeta novo kopališče, in sicer bo to oživljeno Kopališče Vevče. Na občinski spletni strani so zapisali, da bodo na vzhodnem delu Ljubljane, med cesto Pot heroja Trtnika ter desnim bregom Ljubljanice, uredili odprto kopališče, ki bo predstavljalo večnamenski športni kompleks, namenjen športu in rekreaciji.

Zajemal bo pokrit zimski bazen, telovadnico, wellness program s savnami in fitnesom, spremljajoče servisne in tehnične prostore ter podzemno garažo za obiskovalce in zaposlene. 

Gradbeno dovoljenje za Kopališče Vevče je bilo pridobljeno oktobra 2022.

Starejše novice