Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sre, 4.10.2023 20:00
»Ne moremo zagotoviti možnosti validacije,« pravijo na občini.

S prehodom na nov, sodobnejši način validiranja Urbane na mestnih avtobusih v Ljubljani se kopičijo tudi težave.

Na občinskem spletnem servisu Pobude meščanov se je oglasil občan, ki želi uporabiti svojo evropsko kartico ugodnosti za invalide, s katero je upravičen do brezplačne vozovnice za uporabo javnega potniškega prometa.

A naletel je na težavo: kartica ni kompatibilna z novo aplikacijo Urbana. Za kaj gre?

Na občini pojasnjujejo, da gre pri vozovnici, do katere so upravičeni imetniki evropske kartice ugodnosti za invalide za enotno vozovnica Integriranega javnega potniškega prometa, ki se lahko uporablja v medkrajevnem avtobusnem in železniškem prometu po vsej državi ter v mestnem prometu v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Kranju, Novemu mestu, Jesenicah, Celju in Krškem. 

Tu pa se skriva ključni razlog za to, da integracija v mestni sistem validacije vstopnice ni mogoča:

»Validatorji, ki so nameščeni na vozilih ostalih ponudnikov prevoza, delujejo preko tehnologije NFC. Z vzpostavitvijo nove aplikacije Urbana smo na vozilih LPP zamenjali vse validatorje, saj nova aplikacija Urbana deluje preko tehnologije Bluetooth.

Ker nova aplikacija Urbana deluje preko tehnologije Bluetooth, žal ne moremo zagotoviti možnosti validacije na vozilih ostalih ponudnikov prevoza, zato vnos IJPP vozovnic v aplikacijo Urbana ni omogočen.«

To velja za vse vrste vozovnic integriranega javnega potniškega prometa - dijaške, študentske, splošne medkrajevne in upokojenske vozovnice, so še dodali.

Starejše novice